Dodenherdenking

In Nederland herdenken we op 4 mei alle oorlogsslachtoffers en vieren we op 5 mei dat we in vrijheid leven. Maar dit jaar zullen we noodgedwongen in heel Nederland anders moeten gedenken dan we gewend zijn. De maatregelen die zijn getroffen vanwege het coronavirus zijn ongekend voor landen in vredestijd. En juist dit jaar gedenken we in Nederland dat we al 75 jaar in vrijheid leven.

Om toch op een waardige manier dit bijzondere jaar te gedenken in deze tijd van crisis, verzorgt RTV Lansingerland in samenwerking met verschillende organisaties binnen de gemeente een speciale uitzending rond de dodenherdenking.
De uitzending begint maandagavond 4 mei om 19:45 uur en duurt tot 20:20 uur direct gevolgd door de oorlogsdocumentaire die RTV Lansingerland heeft gemaakt. Voor de klok van 20 uur neemt presentator Cornel van der Heiden je mee naar hoe de oorlog in Lansingerland was en waarom ooggetuigen van de oorlog het zo belangrijk vinden om dit te blijven gedenken. Direct voorafgaand aan de 2 minuten stilte om 20 uur zal hoornblazer Michel Glintmeijer van het Korps Nationale Reserve Koninklijke Landmacht het taptoesignaal geven.

Na de 2 minuten stilte volgt Het Wilhelmus uitgevoerd door Concordia, gevolgd door een toespraak van de burgemeester. De uitzending zal worden afgesloten met de  kransleggingen muzikaal begeleid door Concordia.

 

TV-frequenties

Op de kabel digitaal CL+
Bergschenhoek 41 41
Bleiswijk 36 332
Berkel en Rodenrijs 36 332
Glas/Interactief 1386 ---

Zoeken