75 jaar Onvoltooid Bevrijd

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat op 5 mei 1945 de Duitsers officieel in Nederland capituleerden. Na 5 lange jaren van oorlog hunkerden de mensen naar vrede. Nu 75 jaar later zijn de verhalen over de Tweede Wereldoorlog vergeten verhalen aan het worden. Verhalen die door ouders en grootouders verteld werden. Of juist niet verteld werden omdat de pijn te vers was of nog te heftig om erover te praten. Verhalen die daardoor pas jaren later bekend werden. Vergeten familieleden die gesneuveld zijn in de strijd of gedood werden bij bombardementen of vergeldingsacties.

Maar stuk voor stuk verhalen die niet vergeten mogen worden en die keer op keer verteld moeten worden, zodat we niet vergeten en de geschiedenis zich niet blijft herhalen. RTV Lansingerland maakte daarom van de vergeten oorlogsverhalen uit Lansingerland een korte documentaire. Een geschiedschrijving van mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over het oorlogsverleden in Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek en die deze verhalen met ons en u als kijker willen delen.

Een documentaire over het onwaarschijnlijke verhaal dat in Berkel op 5 mei 1945 nog werd gevochten en over een dappere reis naar Rotterdam voor medicijnen. En over een grote broer die het einde van de oorlog niet mocht meemaken. Over vergeten verhalen die nooit vergeten mogen worden.

 

 

TV-frequenties

Op de kabel digitaal CL+
Bergschenhoek 41 41
Bleiswijk 36 332
Berkel en Rodenrijs 36 332
Glas/Interactief 1386 ---

Zoeken