Lansinger Songwriters geven show weg in Cultuurfabriek

Vier muzikale talenten uit Lansingerland kregen zaterdag de kans om te laten horen wat zij in petto hebben. De Cultuurfabriek in Bergschenhoek werd omgetoverd tot een mooie studio voor het allereerste Lansinger Songwriter evenement. Gemeentedichter Woes Ploum, geestelijk vader achter de show, kon zijn geluk niet op: “Ik leef sinds zaterdag op een roze wolk”.

Toen Woes werd benaderd door de Cultuurfabriek over het organiseren van een dichterlijke avond wist hij direct wat hij wilde: een avond die draait om muziek. “Er is zoveel raakvlak tussen het schrijven van een gedicht en een lied. En verhalen die schuilgaan achter liedjes verdienen het om vaker vertelt te worden”. Het idee voor Lansinger Songwriter was dan ook al vroeg geboren.
Met Leanne Serena, Yumi Mary en Yvet van der Tuin vond Woes Ploum zijn gedroomde line-up. Drie artiesten die eigen muziek maken, gebaseerd op emoties of dingen die zij meemaken. Met Woes als vierde artiest was de Lansinger Songwriter familie compleet.

Alle vier de artiesten hebben twee eigen nummers ten gehore gebracht. Voorafgaand of na ieder optreden vond er een vraaggesprek plaats met gastheer Rutger Hillenaar. “Op deze manier leerde je de artiest en het verhaal achter zijn/haar song kennen. Het publiek maakte dus echt kennis met de muzikant en zijn/haar verhaal”. Zo concludeerde een trotse Woes Ploum.
De voorstelling is geregistreerd door RTV Lansingerland. Vanaf woensdagvond is de show een week lang terug te zien (iedere dag om 20:00) op het lokale televisiekanaal van de omroep. Ook wordt de uitzending in zijn geheel op YouTube geplaatst.