Thomas zes keer Nederlands zwemkampioen

Afgelopen weekend heeft Thomas zijn laatste NK Jeugd zeer succesvol afgesloten.
Hij is Nederlands jeugdkampioen geworden op de 1500m vrije slag, 200m vlinderslag, 200m rugslag en 400m wisselslag (tevens goed voor een kampioenschapsrecord). Op de 200m wisselslag behaalde hij brons. Met het estafette team van WVZ werd hij 2x Nederlands jeugdkampioen op de 4x 200m vrije slag en 4x 100m wisselslag. De 4x100m vrije slag was goed voor een zilveren medaille.
Met een totaal van 8 medailles (waarvan 5 persoonlijk) is hij winnaar geworden van het ‘Arena klassement’ (zwemmer met de meeste medailles in zijn/haar leeftijdscategorie).
Komend weekend zwemt hij de NK senioren (gelukkig beperkt programma). Maandag gaat hij naar Letland voor een week trainingsstage om daarna door te vliegen naar Kazan, Rusland voor deelname aan het EJK waar hij de 400m wisselslag mag zwemmen. Nu nog studeren voor zijn laatste tentamens van het jaar.
Samenvatting van zijn races (2 minuten)
Impressie 400m wisselslag
Impressie 200m vlinderslag