Orioles wint tweemaal(honkbal)

Orioles wint tweemaal (honkbal)
Na het weekend waarin tweemaal dik werd verloren van het Haarlemse Kinheim, stond afgelopen weekend de dubbele ontmoeting tegen het Oosterhoutse Twins op het programma.
Op zaterdag speelde Orioles de wedstrijd in Oosterhout en de startend werper was Kevin van den Berg. Met een goede eerste slagbeurt kwam Orioles direct met 3 punten op het scorebord, waartegenover Twins maar 2 punten zetten. Tot en met inning 6 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd en aan het einde van inning 6 was de stand 2-10 in voordeel Orioles. Van den Berg was op de heuvel vervangen door Kelvin Knape, die in inning 7 in de problemen kwam. Met nog een pitcher wissel (Kevin van Veen nam het werpen over) werd de schade beperkt gehouden: 7-10. In het vervolg van de wedstrijd scoorden Orioles nog drie punten voor de einduitslag: 7-13 voor Orioles. Aanvallend waren Shurty Termus, Ogier Martis en Malcolm Marlin goed op draaf met ieder 2 hits. Termus zorgde hiermee ook voor 3 gescoorde punten.
De terugwedstrijd in Bergschenhoek bracht Yopie Verroen op de heuvel. Deze werper had al eerder starts gehad, maar niet was niet altijd gelukkig gebleken. Deze wedstrijd ging het beter tot en met inning 3: de 0-1 was een kleine achterstand voor de Hoekenaren. In inning 4 ging het minder goed: Verroen verloor de controle en zijn vervanger op de heuvel, Coen Bijns, lukt het niet om deze terug te pakken. Hierop werd veel gewisseld bij Orioles en dit bracht Shurty Termus op de heuvel. Hij sloot inning 4 af met drie maal 3-slag en een achterstand van 0-6. In het begin van inning 5 liep deze nog op, maar Orioles toonde veerkracht en zette druk op Twins. Geholpen door een flink aantal fouten in het veld van Twins werd de achterstand omgezet in een gelijke stand na inning 5: 7-7. Er werd in de innings hierop nog tweemaal gescoord door beide ploegen, zodat de 9e inning werd gestart met een 9-9 gelijke stand. Twins scoorde niet meer en in de slagbeurt van Orioles liepen de honken vol. Lejeun Fransisca werd ingebracht en met alle honken vol sloeg hij een opofferingsvangbal in het rechtsveld. Hierop kon Kevin van Veen het winnende punt scoren: 10-9. Deze wedstrijd was Ogier Martis aanvallende weer sterk met 2 hits en 3 binnengeslagen punten.
Met de dubbele winst kan Orioles weer enigszins naar boven kijken op de ranglijst en hopen bij de eerste 8 te komen. Hiervoor moet volgende week wel een resultaat gehaald worden tegen UVV uit Utrecht. Op zaterdag de uitwedstrijd in De Meern (Sportpark de Paperclip, aanvang 14:00 uur) en op zondag de thuiswedstrijd op het eigen Orioles park aan het Sporthoekpad 4 in Bergschenhoek (aanvang 14:30 uur).
Meer informatie over The Orioles of het spelen van honk- en softbal op http://www.orioles.nl.
Bijschrift bij foto: Startend werper bij Orioles Yopie Verroen.