TOGB zaterdag naar finale nacompetitie

Op sportpark de Kastelenring in Leidschendam stond de wedstrijd van de nacompetitie in de 2e ronde voor promotie naar de 3e klasse tussen SEV en TOGB op het programma. Beide teams hadden elkaar dit seizoen in de competitie ook al getroffen. Op het Hoge Land waren de Leidschendammers duidelijk de sterkste, 1-4. De terugwedstrijd op de Kastelenring werd een prooi voor TOGB, 0-1. In de 1e ronde van de nacompetitie was SEV vorige week met 3-2 te sterk voor Quintus. TOGB won in Maasdijk na verlenging met 2-3.
Vandaag dus ontmoeting nummer 3 tussen competitiegenoten SEV en TOGB, waarvan de winnaar naar de finale voor promotie naar de 3e klasse gaat. SEV begon fel aan het duel en had direct succes. Na slap verdedigend werk van TOGB was het al in de 2e minuut 1-0 voor de gastheren via Jasper Koning. Slecht verdedigend werk van Dave Ammerlaan bracht de Leidschendamsche aanvalsleider Jasper Koning in scoringspositie. De SEV aanvaller bedacht zich geen moment en schoot de bal achter TOGB doelman Niels de Jong. De Jong verving vandaag de niet fitte Windmeijer in het TOGB doel en speelde pas zijn 3e wedstrijd dit seizoen. Na afloop verklaarde hij best gespannen te zijn voor de wedstrijd, omdat hij zo weinig tussen de palen had gestaan deze jaargang. De start van de TOGB sluitpost was niet veel belovend voor de Berkelaren, maar later in de wedstrijd zou De Jong goud waard blijken te zijn. TOGB had het een minuut of 20 moeilijk op de Kastelenring. Onder de toeschouwers waren een man of 100 vanuit Berkel naar Leidschendam gekomen om TOGB aan het werk te zien Het team van trainer coach Van Oosten speelde in de eerste fase van de wedstrijd niet overtuigend. SEV maakte echter geen gebruik van het zwalkende begin van de geel zwarten en verzuimde een ruimere voorsprong te nemen. Naar mate de eerste helft vorderde nam TOGB het initiatief in de wedstrijd over. Vlak voor rust ging de bal minuten lang van TOGB voet naar TOGB voet. Het lukte het team echter niet de prima Leidschendamsche sluitpost Voorwinden te passeren. Aan de andere kant moest zijn collega in het TOGB doel De Jong handelend optreden op een tweetal inzetten van de thuisploeg. Dit deed hij met verve zodat het halverwege 1-0 stond en alles nog mogelijk was voor beide teams.
Na de helft wissel bleek TOGB letterlijk en figuurlijk de wind mee te hebben. SEV werd vastgezet en moest steeds verder terug. De Leidschendammers hadden de handen vol met de aanvalsdrift van TOGB. Het was niet de vraag of TOGB ging scoren, maar meer de vraag wanneer. De gastheren hadden het verdedigend lang goed voor elkaar. Uit een hoekschop getrapt door Freek Borsboom was het uiteindelijk Joey Lems die het gat in de Leidschendamsche verdediging vond en de stand naar 1-1tilde. Een prima ingestudeerde variant, waarbij Dave Ammerlaan slim over de bal stapte en daarmee ruimte voor Lems creëerde. Ammerlaan maakte met deze slimmigheid zijn fout vanuit het begin meer dan goed. Good old Lems haalde hard uit en verschalkte Voorwinden voor de eerste keer vanmiddag. Nadat Marc Twaalfhoven Diego de Keizer was komen vervangen en Thom Ruigrok de geblesseerde Joost Stift aan TOGB zijde verving, had TOGB de kans op de 1-2. Twaalfhoven dook na goed doorgaan van Sam Havenaar op in de zestien. De inzet van Twaalfhoven belande echter op de paal en niet tussen de palen. Het was de kans om het duel in de reguliere speeltijd te beslissen.
Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord en dus kregen de ruim 500 toeschouwers een verlenging voorgeschoteld. Al in de 3e minuut van de verlenging sloeg TOGB via wederom Lems toe, 1-2. Een prima TOGB aanval werd door  Lems vanaf randje zestien binnengeschoten. De vreugde aan TOGB kant was groot, de teleurstelling van de gastheren dito. Voor SEV was het zaak de 2-2 te maken en dus ontstond er veel ruimte op het veld. SEV trainer Luhulma wisselde maar liefst 4 keer. Het bracht TOGB met uitzondering van een uitstekende Leidschendamse aanval diep in de verlenging nauwelijks in gevaar. De inzet van SEV verdediger Thomas Lomonaco werd spectaculair gered door TOGB doelman De Jong. De Jong roste de inzet van Lomonaco met een katachtige reflex uit het doel, waardoor TOGB de beste papieren voor het behalen van de finale van de nacompetitie hield. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Dyon van der Sman op aangeven van Sam Havenaar, die door De Jong werd weggestuurd, aan alle Leidschendamsche hoop een einde. Van der Sman ging na een uitstekende actie van Havenaar alleen op Voorwinden af en verschalkte de sluitpost met een geplaatst schot, 1-3. Met nog een paar minuten te gaan in de tweede helft van de verlenging bleek SEV definitief verslagen en weten de Leidschendammers dat zij ook komend seizoen 4e klasse zijn. TOGB mag het in de finale voor een plek in de 3e klasse komende zaterdag op neutraal terrein opnemen tegen het Schiedamse HBSS, dat vandaag met 2-0 te sterk was voor Vredenburg. Waar de wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend.