Geen winst BVCB heren 3

Vandaag een vroege middagwedstrijd( 12.15) op Sportpark Zegersloot in Alphen ad Rijn.  Aan het weer kan het deze middag niet liggen want het is heerlijk voetbalweer voor zowel de spelers als het meegereisde publiek.
Sportvereniging Alphense Racing Club, opgericht in 1927,  speelt met het eerste elftal reeds een aantal jaren op het 1e klasse niveau( komend vanuit de Topklasse) terwijl het tweede elftal tegen onze mannen zal aantreden. Een jonge ploeg die in de thuiswedstrijd van BVCB de overwinning nipt over de streep trok.

Een samenwerkingsverband met FC Utrecht zorgt ervoor dat hun selectie een gemiddelde leeftijd kent van 22 jaar. Aan de stand op de ranglijst is dit overigens niet te merken want in punten staan we voor aanvang van de wedstrijd gelijk met deze tegenstander die de eerste nacompetitieplaats bezet houdt, kijken of we dat na deze strijd nog kunnen zeggen?

De start is van beide  kanten voorzichtig en door de felle zon heeft Jeroen( met pet) in de aanvangsfase moeite met een aantal  ( bijna) te korte ballen. Het zijn Mick en Niels die deze middag de defensie op een prima wijze leiden en door felle ingrepen en kort op de bal te zitten het gevaar voorlopig weten te keren.
Al in de 9e minuut is er de pech dat Remco geblesseerd moet uitvallen. Terwijl Remco achter ons doel langsloopt en invaller Sjoerd zich aan het klaarmaken is om in te vallen ligt de bal uit de genomen hoekschop in het net achter onze keeper. Net als vorige week een stilstaand moment waarin een tegenstander ongehinderd mag inkoppen 1-0. Aan de corner ging overigens reeds slap ingrijpen vooraf waardoor deze geheel niet nodig was.
Daarna volgt een wedstrijd waarin beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdoen en beide teams nauwelijks gevaar weten te stichten. Het zijn wederom onze centrale jongens achterin die opruimen wanneer dat nodig is. Aan echt voetballen en opbouwen komen we echter niet toe omdat veeal lange ballen naar voren worden gestuurd in de hoop dat onze voorhoede spelers er iets mee kunnen uitrichten. In minuut 20 stuurt Niels met een lange pass Bram in de diepte die langs de zijlijn een aantal ARC’ers laat staan en met links de keeper in de korte hoek bijna weet te verrassen.  Vlak erna gevolgd door een hoekschop die via een afgevallen bal door Brian direct wordt ingeschoten en via een verdediger over het doel gaat. BVCB begint van zich af te bijten al blijft ARC de bovenliggendd partij door goed combinatiespel en het continu zoeken van hun vrije man.  In de 29e minuut is het Bram die voorbij een aantal tegenstanders snelt en de bal net te kort teruglegd op de meegelopen Brian. Hierna volgen nog akties van Han en Ruben die voor enige dreiging zorgen. Vlak voor rust krijgt BVCB een grote kans op de gelijkmaker als ARC in het eigen strafschopgebied slecht wegwerkt en de bal vrij voor de voeten van Brian komt, zijn schot gaat echter hard over het doel! Dit was de uitgelezen kans vlak voor rust met een lekker gevoel de thee op te zoeken. In de tegenaanval is het Mick die met een uiterste inspanning de 2-0 weet te voorkomen. Rust 1-0, verdiend en zeker nog niet gespeeld.
In de rust is het Sjoerd die wordt vervangen door Nick. Het lijkt erop dat we iets aanvallemder gaan spelen en de 15 minuten na rust zijn dan ook de beste wat onze ploeg deze middag laat zien. In de 50e minuut een lange cross pass van Bram naar Nick die besluit om gelijk uit te halen en de bal verdwijnt helaas net  naast de goal. Direct gevolgd door een diepe bal van Jeroen H op Nick die helaas de keeper iets eerder bij de bal ziet verschijnen al leek Nick hierbij een beetje in te houden. Driemaal scheepsrecht  zit er voor Nick niet in als Brian hem in de 58e minuut op links wegstuurt en hij de bal over het doel plaatst. Zoals de wet in het voetbal blijft gelden is dat als je hem zelf niet maakt dan ….. dit gebeurt dan ook heel knullig als op rechts ARC een inworp mag nemen en de bal over onze complete verdediging wordt heengespeeld en keeper Jeroen over de grond kansloos wordt gelaten 2-0 in de 60 minuut!
Twee minuten later hebben we het geluk aan onze zijde als uit een hoekschop wederom een geheel vrijstaande ARC ‘er mag inkoppen en de bal ruim overkopt.
In de 63e minuut is het dan toch zover, Bram komt er op links goed langs en wordt op laatste moment afgeblokt en een hoekschop volgt. Uit deze door Nick genomen hoekschop is het Niels die in twee of drie instanties de bal in het net weet te krijgen, 2-1 en de aansluiting is er.
Daarna volgen een aantal wissels waar Marc voor Rick  in het veld komt en Luca voor Brian. Het moment van de wedstrijd volgt in de 66e minuut als Bram aan de linkerkant, ruim binnen de lijnen, de bal controleert en deze direct plaatst op Nick die vrij voor de keeper kan uithalen. Een Pearle momentje van onze overigens bekwame vlaggenist leidt er echter toe dat de vlag onhoog gaat en de scheidsrechter deze keer wel besluit dit advies op te volgen! Het blijft 2-1!
Tussen minuut 70 en 85 is het geschutter in onze defensie compleet en kunnen de ARC spelers aan onze flanken alles doen wat ze willen, twee, drie, vier man worden tegelijk uitgespeeld en er is voor Jeroen geen houden aan, de 3-1 en 4-1 volgen en we mogen blij zijn dat het vizier bij hun spitsen niet geheel op scherp stond in deze fase. Jeroen H redt nog een keer knap op de lijn en aan de andere kant volgt met Niels in de spits geen gevaar meer. De laatste bal is illustratief voor deze wedstrijd en U mag zelf dit moment nog terughalen.
De scheidsrechter besluit om na 94 minuten voor het eindsignaal te fluiten!
Na afloop blijkt dat de resultaten van onze ‘concurrenten’ ook niet meezitten vandaag. Maakt niet uit want de kracht zal uit het team zelf moeten komen de komende weken. Te beginnen met een mooi carnavalsweekend en aansluitend in maart heel belangrijke wedstrjden waarin er punten gehaald moeten gaan worden om niet na een prima eerste seizoenshelft volledig weg te zakken.
Met de hopelijk terugkeer van een aantal vakantiegangers en geblesseerden is er alle vertrouwen dat dit gaat lukken.