Snuffelen in stoffige platenkasten

Elke zaterdagmorgen tussen 10 en 12 het oergezellige radioprogramma Nostalgie Behind The Dikes®, nu al weer 5 jaar in de lucht met steeds meer 60+ luisteraars over heel de wereld! We draaien voor 90% vinyl, regelmatig krijgen we schenkingen en afgelopen week kregen wij weer LP’s van de journaliste Astrid Nielsen, grote dank daarvoor, ze zijn van prima kwaliteit en we maken er uiteraard gebruik van.

Zaterdag a.s. in het eerste uur, Hollandstalig, bezingt Boudewijn de Groot: Meester Prikkebeen. Imca Marina heeft het over Spanje, speciaal voor Lowiese Hendriks draaien we De Toeteraar van Conny Vink en Jan Jansen, de in Spanje woonachtige entertainer, zingt over zijn woonboot, maar wil dat zijn naam vergeten wordt… Verder treden op Max Woisky, Ria Valk, Gerrit Dekzijl, Rita Hovink, de Marinierskapel, Henny Huisman, De Zangeres Zonder Naam en Corrie Konings. Lotte Overbeek serveert weer koffie met Amazing Stroopwafels om ca. half elf.

 

In het tweede uur snuffelen we in stoffige buitenlandse platenkasten naar juweeltjes en vinden soms Nederlandse artiesten die in een andere taal zingen zoals Cock van der Palm: Sweet Lorriane en The Summerwind. De Millers begeleiden hem. Jo Stafford brengt You Belong To Me, Frank Sinatra zingt I’ll Never Smile Again en Vicky Leandros zegt dat ze de liefde heeft gezien. Verder treden op Elvis Presley, Suzy Miller, Rudy van Dalm, Guy Lombardo, de Harbour Jazzband, Jimmy Dorsey, Gitte Haenning, Joni James, Udo Jürgens, The Raveons, het kan niet op allemaal. Uiteraard De Artiest Van De Maand (Wim Koopmans) en De Grindtegel Van De Week.

Een en al gezelligheid met herkenbare muziek. Tot dan!