Opwarmen met nostalgische muziek

Op zulke koude dagen waarop je maar het liefst binnen zit, kun je je warmen aan een heerlijk cabaretnummer van Tineke Schouten: Spaanse Mama. Schitterend wat dat mens presteert. Herman Brood weet dat je veel vrienden hebt als je wint. Sjef van Oekel laat horen dat hij goed kan zingen, al blijft het komisch. We krijgen weer verkiezingen binnenkort en dan dwalen mijn gedachten altijd weer af naar De Tegenpartij van Koot & Bie. Verrukkelijk om dat allemaal weer eens te horen. De 271e uitzending van Nostalgie Behind The Dikes® wordt geopend door De Ramblers, welke later in het programma nog een keer terugkomen. Verder treden op Maria & Martin, Hermien (Ja, die van Gert), André van Duin, Anita, Robert Long en Geertje Spijkerman. Verder hebben we een live opname vanuit Paradiso met de Zangeres Zonder Naam. Cock van der Palm danst De Laatste Tango. Er is ook weer koffietijd met The Amazing Stroopwafels, het blijft Amazing met die geweldige band. 

In het tweede deel van het druk beluisterde programma voor 60 plussers snuffelen we in buitenlandstalige stoffige platenkasten en vinden daar juweeltjes! The Andrew Sisters houden de moed er in, Roy Black vraagt of zijn vriendin vanavond wil blijven, Fats Domino vindt de maandagen maar niks en Gitte & Rex dromen in het park onder de lantaarn over de liefde. Nou, is dat wat dan of niet! Verder treden op Engelbert Humperdinck, de Manhattan Transfer, Bobby Lewis, Dean Martin, Ned Miller, Billy-Jo Spears, Paul Anka, The Gipsy Kings en Anita Meijer en zelf doe ik ook nog wat, ik vraag of je mee wil vliegen. Uiteraard hebben we De Artiest Van De Maand en dat is deze maand Wim Koopmans. Ook is er weer De Grindtegel Van De Week, een 78 toerenplaat, ouder dan 50 jaar, waarop Maria Zamora zingt! Zoals altijd wordt het tweede uur weer afgesloten door The Harbour Jazzband.

Elke zaterdagmorgen tussen tien en twaalf is het programma in de lucht voor 60 plussers. Te beluisteren via www.rtvlansingerland.nl/live en in de ether via 92.2FM. Veel luistergenot!