David Bowie is de Hero

“Heroes van David Bowie is misschien wel de beste plaat ooit gemaakt”, aldus Almer Kamphuis, dj van The Alternative. “Dus dat Bowie een keer onze held moest zijn, was van meet af aan duidelijk.” In februari is het zover: David Bowie is de held van The Alternative.

In The Alternative hoor je andere muziek dan elders. Yvette Gabler, Daan de Gelder en Almer Kamphuis draaien de popmuziek die je verder niet hoort. Van nu, straks en uit het verleden. “En al die muziek komt ergens vandaan”, vertelt Daan. “Iedereen beïnvloed elkaar. Iedere maand pikken we een grote invloed eruit: de held van de maand.” Van de held hoor je een maandlang extra veel in The Alternative. Veel muziek, maar ook veel informatie. “En deze maand valt David Bowie die eer ten deel”, zegt Yvette. “Best moeilijk: die man heeft zoveel gemaakt.”

Welke plaat van David Bowie mag wat jou betreft niet ontbreken deze maand? Laat het weten via Facebook.com/RTVLansingerland of Tweet naar @RTV_L en help The Alternative uit de brand.

The Alternative: dinsdag om 20.00 uur en zondag om 18.00 uur (herhaling) op Lansingerland FM.