Clemens Bonner trekt TOGB 1 naar 7-3 tegen SKF in 2e divisie

Clemens Bonner trekt TOGB 1 naar 7-3 tegen SKF in 2e divisie

Op zaterdag 2 februari startte de voorjaarscompetitie 2019 in de sfeervolle ‘Den Opper’ bij de tafeltennis vereniging TOGB. Na het kampioenschap van vorig jaar speelt het eerste senioren team nu in de tweede divisie. De kampioenen Milo de Boer, Leroy Heemskerk en de nieuwe aanwinst Clemens Bonner namen het op tegen SKF 2.

In de opening wedstrijd ging Leroy er gelijk vol in en met de mooiste topspinballen won hij de eerste game met 11-5. Daarna wist Ricco Gerritsen de ballen beter ‘af te blokken’ en lag de bal weer bij Leroy. Die spreidde de ballen veel beter in de volgende twee games en zette de 1-0 op het scorebord.

Milo had daarna zijn handen vol aan Erik Verzijl en verloor de eerste game. Na overleg met coach Leon Vijverberg werd er in de tweede game meer op de aanval gespeeld en liep Milo snel uit naar 7-2. Met gecontroleerd spel trok hij vervolgens de wedstrijd naar zich toe en hadden de vele toeschouwers een prachtige ‘pot’ gezien. Vooral de geweldige rally in de derde game op de stand 7-5 met smashes over en weer. Wat een spektakel.

Daar was ook sprake van in de eerste partij van Clemens tegen Dicky de Jong. Dicky is een uitstekende verdediger en kan bovendien ook heel hard ‘afslaan’. Maar omdat Clemens heel slim speelde en ongelofelijk hard kon smashen op fore- en backhand, won hij in drie games: 3-0 voor TOGB.

In het dubbel werden Leroy en Milo van de tafel geblazen, maar kon Milo weer een puntje bijschrijven na zijn tweede enkelpartij. Dat kon Leroy niet, want tegen Dicky kreeg hij pas in de derde game door hoe hij tegen hem moest spelen. Daarna boekte Clemens in een zeer snelle partij tegen Erik zijn tweede overwinning en beet Milo diep in het stof tegen Dicky. De laatste twee partijen gingen ook naar TOGB en werd het bij Clemens tegen Ricco zelf 17-15 in de beslissende vijfde game. Wat een fantastisch begin van het seizoen: 7-3.

 

Jeugduitslagen 2 februari

Jeugd 1 (landelijk A) nam het thuis op tegen Hutaf 1 uit Huissen. In de eerste wedstrijd opende Ivar Noordam tegen Mats Janssen en dat werd gelijk een spannende vijf gamer. Ivar kwam met  twee games voor, maar kon het pas afmaken in de vijfde game met 11-8. Elly Luo had het moeilijk en verloor haar eerste wedstrijd nét in vijf games en ging uiteindelijk met lege handen naar huis. ‘Man of the match’ was Rick Bakker die zijn drie enkel partijen wist te winnen en het dubbel met Ivar. Al met al werd het een mooi resultaat voor het gepromoveerde vlaggenschip bij de jeugd van TOGB: 5-5.

Jeugd 2  (landelijk C) kreeg HBC 1 op bezoek uit Heemstede. Coach Rob Rutjes had David Leeson als eerste opgesteld en die was nog niet helemaal bij de les en verloor in drie games. Ook Timothy den Breems werd duidelijk in drie sets geklopt en het was aan Tom Luyken om het eerste punt binnen te halen. De eerste twee games verloor hij van Floris Hamaker, maar de derde game haalde hij met 13-11 binnen. De twee daaropvolgende games wist Tom ook op spectaculaire wijze te winnen en werd het 1-2 voor HBC. Daarna schakelde TOGB een tandje erbij en door vechtlust werd het uiteindelijk 7-3. Een bijzondere prestatie gepromoveerde toppers! Tom won er drie, Timothy twee en David een. Luc en Tom wonnen het dubbel.

Jeugd 3  (eerste klasse) speelde thuis tegen De Treffers (R) 1 uit Roelofarendsveen. Bram Winkelman opende in  zijn eerste wedstrijd tegen Stephan Hoogeveen en moest gelijk alle zeilen bij zetten. Stephan was een maatje te groot en zo kwam De Treffers met 0-1 voor. Gelukkig wist Piotr van Dijk de stand gelijk te trekken tegen Jesse Nieland en dat is klasse, want vorig jaar verloor hij nog van Jesse. Helaas wist Ilse van Es niet te winnen en ging ook het dubbel van Piotr en Milan de Witte verloren.
Als Piotr en Bram het ook niet redden in hun tweede enkelpartij, was het de beurt aan Ilse. Die laat tegen Jesse zien dat ze goed kan spelen en wint overtuigend. Hierdoor kreeg Piotr een ‘boost’ en won in een spannende partij van Daan Hollenberg. Ilse deed daar nog eens een schepje bovenop en won in een geweldige wedstrijd van de kopman Stephan. Klasse en Bram wist het gelijke spel net niet binnen te halen en werd het 4-6 voor de gasten.

Jeugd 4  (vijfde klasse) kreeg bezoek uit Katwijk van Rijnsoever 6. Abdel Elwakil liet gelijk in zijn eerste wedstrijd zien dat hij gewoon een goede tafeltennisser is en won makkelijk van Justin van der Zwart.  Hierdoor werden Birgit Barkhof en Kristel Luyken geïnspireerd, want ook zij laten hun tegenstander alle hoeken van ‘Den Opper’ zien. Ook het dubbel liep lekker en zo stond het ‘ineens’ 4-0 voor TOGB. Daarna kon Rijnsoever een beetje meer tegengas geven, maar ze ontkwamen uiteindelijk niet aan een ‘pak op de broek’ met 10-0. Coach Marcel Heezen was reuze trots op zijn team en gaf ze een ‘vet’ compliment. Volgende week eens kijken tegen Sliedrecht Sport wat deze overwinning precies waard is in de voorjaarscompetitie 2019. Suc6 !

Jeugd 5  (vijfde klasse) nam het op tegen Spinmill 2 uit Aarlanderveen. Mischa Heyman had een makkie in de eerste partij van de dag en was de partij van Delano Vijverberg daarna een stuk spannender. Het waren maar drie games, maar 16-18, 12-14 en 8-11 zegt genoeg. Koen Schwartz zette TOGB weer op voorsprong en in het dubbel maakten Delano en Celina Smeele er 3-1 van. Dat ging niet zonder slag of stoot, want na een 0-2 achterstand wonnen ze de beslissende vijfde game met 11-8. Daarna moest alleen Delano nog een punt aan Spinmill laten en bleven alle andere punten gewoon in Berkel. Wat een geweldige start van de competitie: 8-2.

Jeugd 6  (pupillen C) speelde tegen Papendrecht 3. Jeffrey Westphal opende tegen Bram Korevaar en dat was gelijk een lekkere wedstrijd. Ook erg spannend en uiteindelijk trok Jeffrey nét aan het kortste eind. Ook Gjalt Kikstra en Lian van den Toorn zetten hun beste beentje voor, maar moesten de punten aan Papendrecht laten. In het dubbel bundelden Jeffrey en Gjalt hun krachten en dat leverde succes op en werd het 1-3 voor de gasten. Uiteindelijk wist Gjalt de score nog te verdubbelen en werd het 2-8. Toch niet gek in je allereerste competitie wedstrijd.

bron foto: Rob de Ruiter