Nostalgie behind the Dikes van zaterdag 2 februari

Vrijdag a.s. is het 1 februari en ik neem u even mee voor een kleine herdenking. In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Nederland door een van de grootste natuurrampen uit haar geschiedenis getroffen.
Een zware NW storm met orkaankracht stuwde het Noordzeewater de trechter in naar het nauwe gedeelte tussen ons land en Engeland, rechtstreeks de Z-H eilanden bedreigend.
Het ergste was het feit dat het ook nog eens springvloed was. Overflakkee en de Zeeuwse Eilanden en een deel van N-Braband en Z-H kwam flink onder water te staan doordat de dijken het begaven.
Mensen en vee hadden geen schijn van kans in die stormnacht. 1836 mensen en tienduizenden dieren verdronken. 4500 huizen en gebouwen werden verwoest en 200.000 hectare grond kwam blank te staan onder zout zeewater.
Als eerbetoon draai ik in Koffietijd, ca. half elf, de nummers van The Amazing Stroopwafels waarin Wim Kerkhof met zijn treffende teksten aangeeft hoe goed hij de situatie heeft aangevoeld toen hij deze nummers schreef en daarmede met de andere jongens van de band een uitermate sfeervol geheel heeft neergezet. Luister maar naar Voor De Storm en Schip In De Dijk.
In het eerste uur van Nostalgie Behind The Dikes®hoort u verder diverse artiesten zoals Normaal, Sieneke, Martine Bijl e.v.a

In het tweede gedeelte van het populaire programma Nostalgie Behind The Dikes®gaan we, naast instrumentale muziek, naar buitenlandstalige songs.
Demis Roussos zingt Foreven And Ever, Tony Eijk komt met een lekkere akkordeon potpourri.

Village People brengen u naar de Y.M.C.A. en de Italiaanse zanger Fred Bongusto heeft een heerlijk nummer: Una Casione.
Direct na het nieuws van 11 uur knallen we eruit met Les Paul en Mary Ford, (The World Is Waiting For The Sunrise), verder treden op Bing Crosby & Louis Armstrong; Eddy Dorenbos met The Millers, Nana Mouskouri, The Millsbrothers, Shirley Bassey, Sandra Reemer, The Kilima Hawaiians, Boxcar Willy, The Beatles en Sam The Sahm And The Farao’s. Het wordt weer een grote muzikale herkenning in het tweede uur.