BVCB heren 3 blijft winnen.

Het was te danken aan wedstrijdsecretaris Jan Stolk dat er überhaupt gevoetbald kon worden door BVCB 3 deze zaterdag. Als hij de dienstdoende scheidsrechter niet had opgebeld om hem te vertellen dat er gefloten diende te worden, zou de wedstrijd bij gebrek aan een leidsman niet eens zijn doorgegaan. Met flink wat vertraging kwam de arbiter uiteindelijk aan op de Sporthoek en kon de wedstrijd aanvangen.
BVCB zette meteen druk op de Kethel. (excuses voor dit flauwe woordgrapje. red); van een aftastfase was geen sprake. Bram zette voor de eerste keer een sprint in deze middag, haalde op volle snelheid de achterlijn en gaf de bal voor. In één keer werd de bal op de schoen genomen door de mee opgekomen Raymond en de bal vloog onthoudbaar achter de doelman in de touwen. Een prima begin dus van een wedstrijd die volledig werd gedicteerd door de equipe van trainer Rob Lexmond. Rob Lexmond die van te voren had verwacht dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar daarin geen gelijk kreeg. BVCB was de betere ploeg, alleen met dode spelmomenten waren de Schiedammers gevaarlijk, hoewel een poging in de tiende minuut niet onvermeld mag blijven toen BVCB doelman Steen de bal rakelings langs zijn doel zag gaan. Ook de nummer 7 van de gasten kreeg een kans toen hij ongedekt vlak bij het BVCB-doel stond en de bal kon inkoppen. Met een boog vloog het projectiel over het doel, in plaats van erin.
Aldus hebben we alle wapenfeiten van de gasten uit Schiedam zo ongeveer wel benoemd.
Een kwartier was er verstreken toen BVCB de voorsprong verdubbelde. Ongeveer zo’n zelfde type doelpunt als die daarvoor, alleen was nu Brian de afmaker. Daaraan ging een vrije trap vooraf, welke was genomen in de buurt van het BVCB doel door de Kethel- Spalanders, maar nadat ze de bal hadden ingeleverd, werd het spel binnen enkele seconden verlegd naar hun speelhelft. Zie daar een niet te bespelen kwaliteit van BVCB 3: de razendsnelle omschakeling. En daar heeft Rob Lexmond ook de mannen voor. Jeroen, Roy en natuurlijk Bram; mannen die allen de 100 meter binnen 11 seconden afleggen en dat ook nog met de bal aan de voet. En dan zijn er de tussenstations die de benodigde passes verzorgen, Rik,Ruben (later ingevallen) en Raymond.
Ook het derde BVCB doelpunt kwam tot stand na een razendsnel omschakelmoment. Bram stormde met grote passen het zestienmetergebied binnen, vuurde af, maar trof de vuisten van de doelman. In de rebound nam hij het doel weer onder vuur. Raymond stond zoals altijd weer daar waar hij moest staan en verzorgde het beslissende balcontact: 3 – 0.
Dat BVCB nog een tegendoelpunt moest incasseren kwam uit een (niet onomstreden) vrije trap vanaf een meter of 20 vanaf het doel, want zoals gezegd, voetballend kwamen de gasten er amper aan te pas, men moest het hebben van de dode spelmomenten om gevaarlijk te zijn. Het was de nummer 6 die langs de muur schoot, en vervolgens de bal vlak naast de paal, over de grond het doel in zag gaan: 3 – 1.
Met deze wel zeer gunstige tussenstand voor de gastheren nam de theepauze een aanvang.

In de eerste minuut van de tweede helft was Raymond alleen en eenzaam op weg naar het Schiedamse doel. Helaas had hij even daarvoor de bal ontvangen in buitenspelpositie, zodat de scheidsrechter zijn aanvalspoging onderbrak.
Even later een moment waarvan je niet wil dat zoiets gebeurt:
Twee mannen stormden op de bal af, niet ver vanaf de zijlijn op de helft van Kethel: Mick en zijn opponent Auke. Beiden schoten keihard tegelijk tegen de stilliggende bal die tussen hen in lag. Er klonk een knal en Auke stortte schreeuwend ter aarde met een ernstige knieblessure, om na ruim een half uur kleumend onder een dekentje te hebben gelegen te worden afgevoerd door personeel van een ambulance regio Rijnmond.

BVCB breidde de voorsprong meteen verder uit na de lange onderbreking. Het was Roy die ineens een bevlieging kreeg. Eerst nam hij de bal mee in de buurt van de middencirkel door middel van een beweging zoals je die ook wel eens bij Buzz Kets van Barcelona ziet. Vervolgens diende Brian als katalysator door de bal nog meer snelheid te geven dan dat ie al had, waardoor Roy er alleen maar achteraan hoefde te sprinten. Richting doel ging het, in volle vaart. Toen hij de bal had ingehaald, lokte daar het doel met alleen de keeper daar nog in, die vervolgens kansloos werd gelaten, middels een droog schot: 4 – 1.
De slotfase brak aan, terwijl de schaduwen langer werden op het steenkoude veld, omdat de zon richting horizon zakte.
Bram schoot nog eens naast het doel evenals Jeroen, die zich ook nog een keer vast liep in de Schiedamse defensie, net zoals Simon dat even daarvoor ook deed.
Het was BVCB dat heerste over een aangeslagen Kethel Spaland aan het slot . Er was geen enkele aanwijzing dat de gasten er nog iets tegenover zouden stellen. Zo dacht waarschijnlijk ook de scheidsrechter. Waarom zou hij anders tien minuten te vroeg affluiten?

Na afloop en na bestudering van andere uitslagen, vond BVCB 3 zich terug ergens in het midden van de ranglijst. Niet gek voor een promovendus, zo was de conclusie, van de trouwe, doch altijd kritische supportersschare.