TOGB-Tafeltennis: TOGB 1 wint met 6-4 van SKF 3

Het eerste seniorenteam van tafeltennis vereniging TOGB reist op zaterdag 24 november af naar Veenendaal. Ronald – en Leon Vijverberg en Leroy Heemskerk spelen als koploper tegen de nummer twee van
de najaarscompetitie 2018, maar zijn vorige week al kampioen geworden. Toch staan de mannen ‘op scherp’ volgens coach/speler Leon.
Leroy speelt altijd graag de opening wedstrijd en neemt het op tegen invaller Erik Verzijl uit SKF 4. Dat team werd vorige week kampioen in de derde divisie en Erik speelt 76%. Het wordt dus geen gemakkelijke wedstrijd voor Leroy en de eerste game verliest hij met 11-5. Gelukkig gaat zijn topspin in de tweede game beter lopen, maar verliest hij toch in vier games.
Het wordt zelfs 2-0 voor SKF als Leon in drie games verliest. Gelukkig weet zijn neef wel te winnen en komt het aan op het dubbel. Leroy en Leon spelen ‘de pannen van het dak’ in de eerste game. De toeschouwers worden op prachtige rallies getrakteerd en TOGB wint overtuigd met 11-6. Daarna weet SKF de ballen goed af te blokken en wint met drie maal 11-6.
Met een achterstand van 3-1 neemt de coach even de mannen apart en probeert het tij te keren, want deze stand is een kampioen onwaardig. Gevolg is dat Leroy en Ronald hun tweede partij in vier games winnen. Vervolgens doen Leon en wederom Ronald er een schepje bovenop en overklassen ze hun tegenstanders met strakke smashes in drie games. Uiteindelijk weet TOGB met 4-6 te winnen en is Ronald weer ‘man of the match’. TOGB staan nu 26 punten voor op de nummer 2, SKF 3.
De laatste wedstrijd is tegen Sittard op 1 december en gaat een feestje worden. U bent welkom in ‘Den Opper’ aan het Hoge Land 7 in Berkel en Rodenrijs om 14.00 uur.

Jeugduitslagen 24 november
Jeugd 1 (landelijk B) speelt de voorlaatste wedstrijd van de competitie in Hilversum. Rick Bakker opent tegen Anne Hoogveen. In de eerste game is Rick nog niet helemaal bij de les en wordt het 15-13 voor Anne. Ze spelen daarna nog 4 games en wint Rick met een mooie smash. Ivar Noordam wint zijn partij daarna makkelijk en Mark Heezen moet alle zeilen bijzetten in zijn eerste potje. Hij komt 2 games achter, vecht zich terug, maar verliest toch in 5 games. Gelukkig winnen Rick en Ivar het dubbel en wordt het uiteindelijk 7-3 voor TOGB. Rick en Ivar winnen elk 3 partijen en Mark helaas geen. Met nog 1 wedstrijd te gaan staat TOGB nu acht punten voor op Veenland 1.
Jeugd 2 (promotie klasse) reist af naar Zoetermeer en speelt tegen DOING. David Leeson speelt de openingswedstrijd tegen Ties Engelchor en wint overtuigend in 3 games. Corneé van Koppen zet die lijn voort, maar na de eerste game is hij het even kwijt en verliest in 4 games. Gelukkig kan het team vertrouwen op Tom Luyken, want die wint alle drie zijn wedstrijden gemakkelijk. Einduitslag wordt 8-2 voor TOGB en wint Corneé het laatste en achtste punt in 5 games. David wint ook netjes zijn 3 wedstrijden. TOGB staat aan kop met 1 punt voor en nog 1 wedstrijd te gaan.
Jeugd 3 (eerste klasse) neemt het op tegen Alexandria’66 3 in Rotterdam. Ilse van Es verliest de eerste wedstrijd afgetekend van Joost van Voorden. Gelukkig winnen Piotr en Milan afgetekend hun wedstrijd en staat TOGB 2-1 voor. In het dubbel spelen Ilse en Milan uitstekend en blijft Ilse daarna staan voor haar tweede enkelpartij. Die wint ze met mooi aanvallend spel in 4 games. TOGB ruikt de winst en wint, net als de thuiswedstrijd, met 7-3. Milan wint gemakkelijk 3 wedstrijden, Ilse twee en Piotr een. Dat hadden we meer kunnen zijn, maar Piotr verliest twee maal in 5 games met 14-12 en 11-9 in de beslissende game.
Jeugd 4 (vijfde klasse) gaat op bezoek in Delft bij DHC 2. Thuis werd met 9-1 verloren, dus TOGB heeft nog iets recht te zetten. Als geheim wapen hebben Kristel Luyken en Brigit Barkhof, Misha Heyman meegenomen en dat blijkt te werken. In zijn eerste wedstrijd weet hij te winnen van Mats van Stam. Helaas wordt dat wel het enige winstpunt van de dag. Birgit speelt goed tegen Noor Rombouts, maar wint net niet en staat nu 0-5 achter in onderling resultaat. TOGB staat nu vierde in de competitie, maar ze hebben nog ruim zicht op de derde plaats in de laatste wedstrijd. Ga ervoor meiden!
Jeugd 5 (Pupillen A) speelt de kraker tegen VVV 6 in Voorburg. Koen Schwartz, Celina Smeele en Jeffrey Westphal hebben er zin in en Koen opent tegen Mirko Mufty. De eerste game gaat nog naar Mirko, maar daarna laat Koen zien wat hij kan en wint in 4 games. Celina wint haar eerste game, maar raakt daarna de ballen iets minder. Ze verliest in 4 games. Jeffrey heeft het moeilijk tegen deze sterke tegenstander, maar hij weet van geen opgeven. Tegen Mirko pakt hij bijna een game. Uiteindelijk wordt het 7-3 voor VVV en heeft Koen alle drie zijn potjes gewonnen. Het dubbel met Celina helaas nét niet. TOGB is in de najaarscompetitie 2018 uitgespeeld. Waarschijnlijk zullen ze tweede worden en dat is een prima resultaat. Gefeliciteerd !

Foto: Leroy Heemskerk, Ronald Vijverberg, Milo de Boer, Leon Vijverberg, coach Michel de Boer. Uit eigen archief.