TOGB 1 in tafeltennis finale NTTB beker

Zondag 9 december werden bij TTV De Kruiskamp in Den Bosch de halve finales van de NTTB beker gespeeld.Ronald Vijverberg, Milo de Boer en Leroy Heemskerk loten het sterke Red Stars en in de andere halve finale spelen Sittard en Taverzo tegen elkaar.
Milo opende tegen Tom Thijssen en tot tevredenheid van coach Michel de Boer zat Milo er goed ‘bovenop’. De eerste set werd duidelijk met 11-8 gewonnen. In de tweede was Milo iets minder geconcentreerd en kwam 4-10 achter. Met een fenomenale sprint kwam hij tot 10-10 en werd het een echte ‘billenknijper’. Tom won met 14-12. In de derde set liep de ‘flip’ opening van Tom op de service van Milo wat minder en won Milo. In het begin van de vierde zagen de toeschouwers een prachtige rally waar maar liefst acht keer over en weer werd gesmasht, maar daarna was Tom ‘op’ en werd het 11-1.
Leroy nam het daarna op tegen de sterke Kas van Oost en verloor in vier goede games. In de derde partij won Ronald en stond het 2-1 voor TOGB. Ook Milo had het moeilijk tegen Kas en kreeg geen voet aan de grond. In de laatste en beslissende partij speelde Leroy een geweldige wedstrijd en won TOGB de halve finale.
De finale werd na een korte pauze om 14.30 uur gespeeld tegen Taverzo. Helaas werden er maar drie wedstrijden gespeeld, want Taverzo trok drie keer aan het langste eind. Leroy verloor net van het aanstormende talent Gabrielius Camara en Milo kon een 2-0 voorsprong tegen Arjan Huiden niet verzilveren. Ronald was ‘de hoop in bange dagen’, maar werd van de tafel gespeeld. Zo werd het 3-0 voor Taverzo. De koppies hingen wel even een beetje, maar natuurlijk was het weer een bijzondere prestatie van het ‘dream team’ van coach Michel de Boer.
Foto Leroy Heemskerk, Ronald Vijverberg, Milo de Boer, Leon Vijverberg, coach Michel de Boer. Uit eigen archief)