Kerstige Nostalgie Behind the Dikes

Ook het veelbeluisterde programma voor 60 plussers, Nostalgie Behind The Dikes®, komt met een heerlijk Kerstprogramma a.s. zaterdagmorgen, tussen 10 en 12 uur. Eerste uur Hollandstalig, de Zangeres wenst u een Vrolijk Kerstfeest, Wim Kerkhofvan The Amazing Stroopwafels brengt een bijzonder nummer: Kerst in Wit Nazareth, over een wijk in Schiedam waar het de vorige eeuw slecht toeven was. Harrie Jekkers zingt over De Kerst Ezel, Ronnie Tober begint het programma met een schitterend nummer waarbij we aan het denken worden gezet: Halleluja. André Hazes bezingt de Eenzame Kerst, het nummer waar alles mee begonnen is ! Hij vraagt zich in een tweede optreden af: “Waarom Kerst?” Verder treden op Willeke Alberti, Johnny Jordaan, Urbanus, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Bauer en het koor van Kinderen voor Kinderen. Uiteraard het blokje De Artieste Van De Maand waarin Corrie Konings schitterende Kerstliedjes zingt.

Het tweede deel van Nostalgie Behind The Dikes® is uiteraard weer buitenlands talig. We gaan luisteren hoe de Kerstsfeer is in diverse landen: Suriname, U.S.A., Noorwegen, Spanje, Oostenrijk, Rusland en Duitsland. Madeline Bell heeft een Blue Christmas, Mariah Carey zingt All I Want For Christmas, Elvis Presley komt zelfs met twee nummers: Lonely This Christmas en Dreaming Of A White Christmas, Michael Jackson zingt Santa Claus Is Coming To Town en Johnny Bach vertegenwoordigt Duitsland met een Weihnachtssong. Verder treden op De Kolebrie Band uit Suriname, Sissel Kirkjebø uit Noorwegen met Glade Jul. Eeveneens uit Noorwegen de geweldige band Dizzy Tunes met schitterende Kerstnummers, Rita Reys zingt Let It Snow en Winter Wonderland, José Feliciano vertegenwoordigt Spanje met Feliz Navidad, De Wiener Sängerknaben vertegenwoordigen Oostenrijk, Dean Martin laat het sneeuwen en nog veel meer gewelige buitenlandse artiesten, het kan niet op onder de Kerstboom.
Deze week hebben wij geen Grindtegel, volgende week weer.

Het programma wordt gewoontegetrouw geopend door De Ramblers. Het hele team: Helma Bianchi(Teksten); Lotte Overbeek (Techniek); Cornel van der Heiden (Teamleider en adviezen) en Adri Troost, programmamaker en producer voor RTV Lansingerland, wenst u Prettige Kerstdagen en veel luisterplezier. Alles is wereldwijd te ontvangen via www.rtvlansingerland.nl/live