BVCB 3 wint van de koploper!

Er zijn mensen die op maandag aan een collega vragen: “Hoe was je weekend?” Het antwoord is dan vaak: “Te kort.” Voor de mensen die dit antwoorden en supporter zijn van BVCB 3 heb ik een tip: Kom op zaterdagmiddag eens kijken bij een wedstrijd van dit team. U maakt dan de meest langste minuten mee die u zich voor kan stellen. Een nipte voorsprong die dan gedurende aan lange tijd gehandhaafd moet worden totdat de scheidsrechter het verlossende eindsignaal blaast. Nu moet gezegd worden dat het dit de ploeg beter afging dan de week daarvoor, toen het in zo’n zelfde situatie bevond. Was toen het bij Xerzes-DZB waar de 2 – 1 over de streep getrokken werd, vandaag was het billenknijpen tijdens BVCB 3 – Sportlust 2. Voor de supporters dan. De spelers hebben er geen last van, die deden gewoon wat moest: de voorsprong ijskoud en stoïcijns handhaven.

Sportlust ’46 2 is geen onbekende ploeg voor BVCB 3. Vorig seizoen kwamen de ploegen elkaar ook al tegen. Twee keer trok BVCB vorig seizoen aan het kortste eind, dus er speelden ook nog wat revanchegedachten bij de mannen in de blauwwitte tenues . Beide ploegen promoveerden uiteindelijk, Sportlust als kampioen, BVCB na een aantal bloedstollende play-off wedstrijden.
Sportlust doet het beter dan BVCB dit seizoen, stond voor aanvang van deze wedstrijd op pole position, BVCB had hier en daar wat pech en bevond zich net even boven de degradatiezone.

Terwijl er op de radio gewaarschuwd werd om niet met een caravan de weg op te gaan, blies scheidsrechter Cifci het beginsignaal.
De technische staf had in de persconferentie vooraf aangegeven dat het een zeer dominant en aanvallend Sportlust verwachtte. Dat bleek in de praktijk nogal mee te vallen. Aanvallende aspiraties had het team uit Woerden wel, maar van dominantie was geen sprake. BVCB was gelijkwaardig. Aan niets was te merken hoe en waarom Sportlust zich een plaats aan de kop van de ranglijst had weten te verschaffen.
Al snel gaf BVCB te kennen dat er weinig te halen zou zijn aan de Sporthoek voor de gasten. Het zat achterin potdicht en waar nodig werd er een overtredinkje gemaakt om het aanvalsspel van de tegenstander te ontregelen. In aanvallend opzicht kwamen de gastheren goed voor de dag. Trainer Rob Lexmond en assistent Roland Meijer keken tevreden toe. De ruimten werden benut, het spel verplaatst van de ene zijde van het veld naar de andere. Niks werd er weggegeven en
In de achtste minuut had het al 1 – 0 kunnen zijn, ware het niet dat Brian Lexmond de bal naast het doel kopte, nadat Roy van Bragt hem in scoringspositie had gebracht.
Na een aanval over vele schijven was Sportlust genoodzaakt een corner weg te geven. Gedragen door de wind ging de bal iets te ver voorbij het doel maar kwam uiteindelijk toch voor de voeten van David van der Sluijs terecht. Van dichtbij nam hij het doel onder vuur,maar de doelman deed op tijd zijn knieën bij elkaar.
Dichtbij het Bergschenhoekse doel kwamen de Woerdenaren niet, dus een schot vanuit de tweede lijn bleek een optie. Een snoeihard schot spatte uiteen op de vuisten van doelman van Steenbergen met een hoekschop tot gevolg. Aanvaller Brian Lexmond assisteerde de verdediging en deed het gevaar wijken.
Het werd ook even gevaarlijk toen nummer 9 van Sportlust, Mike Vrolijk, ineens bij de tweede paal opdook nadat Sportlust toestemming had gekregen om een voorzet te geven. De bal niet onder controle krijgend werkte hij de bal langs de kruising richting parkeerplaats.
Nadat Brian Lexmond het veld was overgestoken met de bal aan de voet, onderbrak Robin van de Wijngaard de actie en wilde de bal tot hoekschop verwerken. Hij raakte echter de cornervlag, zodat de bal in het veld bleef. Roy van Bragt was inmiddels gearriveerd in de voorste gelederen, gaf de bal voor en via de doelman rolde de bal ineens voor de voeten van Rik Verbeek. Een teennagel kwam hij tekort om de bal in het doel te werken.
Brian Lexmond zag zijn gekopte bal vlak voor rust naast het doel gaan.

In de tweede minuut van de tweede helft was het Roy van Bragt die de bal met een prachtig schot richting kruising stuurde. Het publiek veerde op, het aluminium trilde, de wind ging er met de bal vandoor, het bleef 0 – 0.
Dat in ieder geval die tweede nul moest op het scorebord moest blijven staan, vond ook doelman Jeroen van Steenbergen. Zonder ook maar enig risico te nemen schoot hij nog voordat er sprake was van enig gevaar de bal regelmatig richting voorhoede. Dat scheelde een hoop tijd in de opbouw en meteen was de bal daar waar er leuke dingen mee gedaan konden worden, zoals een bal in één keer op de schoen nemen. Dat deed Brian Lexmond, maar richting kon hij niet aan het projectiel meegeven, zodat de bal over het doe lvloog.
Na een minuut of tien in het tweede bedrijf kwam ook Sportlust weer eens aan aanvallen toe. Echt gevaar stichten deed het niet, het zorgde er zelfs voor dat er weer eens ruimte kwam te liggen waar snelle mannen zoals Roy van Bragt en Ruben Mos wel raad mee wisten. Vanaf de linker vleugel werd er een aanval opgezet. Raymond Dickhoff stond voor het doel, zag Ruben Mos vrij staan, legde bal simpel opzij en het doelpunt was daar; onhoudbaar in de touwen geschoten: 1 – 0.
BVCB moest het laatste half uur ongeschonden door zien te komen. Sportlust had weinig zin om hun koppositie in te ruilen, dus het zou wel eens kunnen gaan stormen. Dat bleek mee te vallen. Veel harder waaien dan dat het al deed, deed het niet.
Sportlust creëerde niet veel meer, BVCB hield de wacht en gooide de wedstrijd op slot. Ook had het de sleutel weggegooid, zodat deze onvindbaar bleek voor de gasten.
Veel oponthoud door blessures (verzorgster Tineke Mos moest nog even met een pneumatisch nietpistool een wenkbrauw van de nummer 19 van Sportlust vast zetten) deed de wedstrijd nog een minuut of 10 uitlopen, wat ook niet meewerkte aan de gemoedsrust van het publiek, maar hoe dan ook: gescoord werd er niet meer, zodat BVCB de punten in huis hield, klom op de ranglijst naar P8 en Sportlust was de koppositie kwijt.