Berkel vrouwen winnen in Heerhugowaard

Onder toeziend oog van vele supporters, o.a. de MO17-1 was mee met de bus, heeft Berkel een prima overwinning geboekt op Reigerboys en blijft zo keurig meedoen in de hoofdklasse A.
Berkel was direct vanaf de aftrap lekker fel en liet zich veelvuldig zien op de helft van de tegenstander die er niet echt aan te pas kwam in de 1e helft. Dan moet je dit natuurlijk wel uitbuiten met doelpunten en dat lukte niet direct maar de druk was groot dus moest dit goedkomen.
En dat kwam het ook want in de 25e minuut was het de razendsnelle Michelle Arbman die Berkel prachtig en beheerst op de 0-1 voorsprong schoot.
Dit bleef het wonderbaarlijk tot de rust want alle kansen gingen er niet in waardoor de marge klein bleef en de thuisclub nog hoop had.
In de 2e helft probeerde de thuisclub zich iets meer te laten gelden ,was wat vaker op de helft van Berkel, en creëerde een enkele kans maar echt onder de indruk kon de ploeg uit Lansingerland hier niet van raken .
Berkel de grootste en de meeste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen en dat zou wel lekker zijn maar de Reigerboys keepster bleek lange tijd een sta in de weg .
Met verse krachten Maureen Stel en Jonna Hulshof binnen de lijnen bleef Berkel de druk opvoeren en dat werd vlak voor tijd danook beloont.
Het was de goed ingevallen Maureen Stel die vanaf rechts opstoomde, iedereen te snel af was , en haar schot/voorzet in het doel zag belanden en zo scoorde zij dus in de 88e minuut de zeer verdiende 0-2.
Een heerlijke overwinning voor speelsters en staf die zo met alle supporters een prima terugreis hadden met onze topper Cor Labots.
Door de andere uitslagen staat Berkel nu keurig 3e en krijgt komende zaterdag Odysseus’91 op bezoek met als aanvangstijd 15.00 uur .