Zwaarbevochten zege TOGB zaterdag op concurrent Zestienhoven

 

TOGB (za) 1 – Zestienhoven 1 (1-0) 2-1

 

Ook in de 3e competitiewedstrijd wist TOGB zaterdag de drie punten te pakken. Op eigen veld werd Zestienhoven met 2-1 verslagen, waardoor TOGB 9 uit 3 heeft.

 

Een leeg Sportpark Het Hoge Land was op deze zaterdag het decor voor het treffen tussen TOGB  en Zestienhoven. De komende drie wedstrijden worden alle wedstrijden afgewerkt zonder publiek rond het veld. Beide teams waren optimaal gemotiveerd om de punten te pakken, waarbij de toeschouwers de verrichtingen via een stream konden volgen. Een aparte ervaring.

 

De regen kwam overvloedig uit de hemel, waardoor het kunstgras van het Hoge Land goed bespeelbaar was. TOGB hanteerde echter een laag bal tempo in de eerste helft. Het team van Raymond Kraaybeek mocht van opponent Zestienhoven komen en het spel maken. De gasten hadden niet veel moeite om het eerste deel van de wedstrijd door het door TOGB gehanteerde tempo eenvoudig op de been te blijven. De Rotterdammers zakte diep in, parkeerde de bus voor de eigen zestien en liet het initiatief aan TOGB. In de 26ste minuut won Dave Ammerlaan op de middenlijn het kopduel van zijn directe tegenstander. Ammerlaan zette vervolgens Julian Meijer aan het werk die één op één met de keeper niet voor eigen succes ging. Meijer koos ervoor om de bal af te leggen op de mee opgekomen Tim Mourits. Mourits verschalkte de Rotterdamse sluitpost, 1-0. Ook in het slot kwartier van de eerste helft was het TOGB dat aan mocht dringen. Helaas voor de thuisploeg zonder succes.

 

Na de helft wissel kroop Zestienhoven meer uit de schulp. De Rotterdammers gingen mee voetballen, waardoor de wedstrijd attractiever werd. Zestienhoven klopte een aantal malen op de deur bij de TOGB verdediging, die deze echter gesloten kon houden. Tot de 70ste minuut. Zestienhoven wist na slap verdedigen via de handen van doelman Windmeijer de gelijkmaker te maken, 1-1. TOGB stroopte de mouwen op en ging opzoek naar een treffer. In minuut 77 werd Glenn van der Burg binnen de zestien gevloerd. De toegekende strafschop werd door Mourits te slap ingeschoten, waardoor het gelijk bleef. Toch kwam de tweede treffer er voor TOGB. In de 82ste minuut schoot Julian Meijer na een combinatie met Shaqiel Mohamedhoesein

vanaf de 16 meter snoeihard de 2-1 binnen. Vlak voor tijd miste Glenn van de Burg de kans op de veilige 3-1, waardoor het tot diep in blessuretijd spannend bleef. Na het eindsignaal was trainer Kraaybeek duidelijk tevreden. Kraaybeek: “Heerlijke punten na een zware wedstrijd.”

 

TOGB: Windmeijer, Remmelzwaan ( 50ste Twaalhoven), D. Ammerlaan, Saris (45ste Borsboom), J. Ammerlaan, Meijer, Breed, Luijken, Havenaar (65ste Van der Burg), Mourits, Mohamedhoesein

 

1-0  Mourits

1-1

2-1 Meijer

 

Geel: Mourits

 

Mourits mist strafschop 77ste minuut