Burgemeester van de Stadt: “Coronavirus raakt ook Lansingerland”

Lansingerland – Het coronavirus heeft ook in Lansingerland een grote impact. De burgemeester spreekt de burgers toe via een videoboodschap.

door Cornel van der Heiden

“Het coronavirus heeft een ongelooflijke impact op onze samenleving, ook in Lansingerland”, zo opent de burgervader zijn boodschap. “Het gaat nog even duren, we zijn er nog lang niet. Daar moeten we ons allemaal op voorbereiden.” De burgemeester spreekt verder zijn dank uit voor de mensen die hard werken voor de samenleving, zoals de politie, de zorgmedewerkers en de mensen van de veiligheidsregio.

Van de Stadt roept de inwoners op om zich aan de maatregelen van het kabinet te houden: “Houd afstand”. Specifiek doet hij een beroep op de jongeren in de gemeente die toch nog samenkomen in groepjes op straat. “Want hoewel ze zelf misschien minder risico lopen, kunnen ze het virus overdragen op hen die wel kwetsbaar zijn”.

De gemeente spant zich verder volgens de burgemeester in om de lokale economie en inwoners te ondersteunen, met bijvoorbeeld inkomensondersteuning, maar ook ondersteuning voor bedrijven, verenigingen en stichtingen.