Berkel vrouwen winnen de topper!

Dé wedstrijd waar iedereen naar uitkeek en vooral op social media al de nodige aandacht kreeg , stond op de agenda en dus kwam koploper Rijnvogels naar Het Hoge Land.
Altijd wedstrijden opzich deze onderlinge ontmoetingen en ook nu was dat weer het geval dus maakte een ieder zich klaar voor een heet middagje,ondanks het weer.
Berkel begon direct zeer fel en gedreven aan de wedstrijd en liet de tegenstander zo zien wie er de baas is op HHL. Rijnvogels wat zoekende naar meer grip maar Berkel had de overhand en kwam na een kwartier spelen op voorsprong nadat de scheidsrechter de thuisclub een vrije trap gaf in het strafschopgebied omdat de keepster de bal te lang had vastgehouden. Een prooi voor Michelle Arbman want zij schoot de bal snoeihard in de touwen en dus was daar de voorsprong.
Bij de tegenstander frustratie onderling terwijl Berkel scherp en gedreven bleef en het spel dicteerde. Kreeg ook meerdere kansen om de marge te vergroten maar een treffer bleef lang uit waardoor het spannend bleef want ook de tegenstander kreeg kansen maar Celine Lindhoudt liet zich niet passeren.
Vlak voor rust kwam wel de zeer verdiende 2e treffer, een toegekende vrije trap aan de rechterkant van het veld werd prima met gevoel door Sandra Welles richting doel geschoten en daar vervolgens niet goed weggewerkt en verdween in het Rijnvogels doel.
Een heerlijk comfortabele voorsprong dus zo net voor de thee.
In het tweede bedrijf probeerde Berkel ook nu te domineren maar moest het ook uitermate alert zijn want de gasten wilde alles behalve verliezen en gingen dan ook alles op alles zetten om wat te forceren.
De thuisclub hield echter stand,kreeg meerdere kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien , en bleef bovenal goed en geconcentreerd voetballen en liet zich niet gek maken door het randgebeuren.
Naarmate het weer slechter werd en de lichten steeds meer hun best moesten doen om alles zichtbaar te houden kwam Rijnvogels diep in de tweede helft terug in de wedstrijd waardoor het nog een zenuwslopende slotfase werd.
De gasten roken de gelijkmaker daarwaar Berkel natuurlijk de overwinning niet uit handen wilde geven.
Kansen over en weer maar gescoord werd er niet meer in een tumultueuze slotfase met maar liefst ZEVEN minuten blessuretijd. Na het laatste fluitsignaal feest bij Berkel en natuurlijk de teleurstelling bij Rijnvogels.
Door de winst is de kloof met hun nog maar drie punten en zo kent Berkel natuurlijk een prima debuut in de hoofdklasse A.
Komende zaterdag de laatste wedstrijd van 2018 en hiervoor reist het team naar Groningen voor de ontmoeting aldaar met Oranje Nassau en de aftrap daar is 15.00 uur .
Opstelling: Celine Lindhoudt , Chantal van der Breggen, Lisa Wijnen ,Demi Verlangen ,Sandra Welles,Isabel Heinsbroek,Lindy Hogedoorn,Melanie den Dulk,Anouk Angkotta( Jonna Hulshof) , Michelle Arbman en Faith Parto( Sabrina Pocorni) .