Kinderkledingbeurs in Bleiswijk: kleding voor een prikkie

28 september 2024
 

Op zaterdag 5 oktober vindt de halfjaarlijkse kinderkledingbeurs in Bleiswijk weer plaats, waar ouders en verzorgers betaalbare tweedehands kinderkleding kunnen scoren. De beurs, die wordt gehouden in de Anne Frankschool, biedt een breed scala aan herfst- en winterkleding voor kinderen van maat 80 tot en met XS 176.

De deuren van de beurs openen om 9.00 uur en sluiten om 11.00 uur. Hoewel de beurs relatief kort duurt, is het advies om op tijd te komen. “Mensen staan vaak al om 8.30 uur voor de deur,” vertelt organisator Leoniek Gabry tijdens een interview bij radioprogramma Het Magazine. “De beste stukken zijn vaak al vroeg verkocht.”

Kleding voor een goed doel
Niet alleen kopers profiteren van de beurs, maar ook het goede doel staat centraal. 30% van de opbrengsten gaat dit keer naar de jeugdafdeling van voetbalclub Soccer Boys in Bleiswijk. Overgebleven kleding kan gedoneerd worden aan de kledingbank van Zoetermeer, die zich inzet voor minderbedeelden.

Zelf kleding verkopen?
Voor mensen die zelf kleding willen verkopen, is er de mogelijkheid om vooraf een verkoopnummer aan te vragen. Kleding kan worden ingeleverd op donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur of op vrijdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. “Je prijst de kleding zelf, maar vraag niet te veel.” adviseert Leoniek. “Als je te hoge prijzen vraagt, krijg je de kleding misschien weer terug.”