Het Raadhuis

Het Raadhuis is het politieke programma van RTV Lansingerland. In Het Raadhuis nemen wij u mee achter de schermen van de lokale politiek, belichten we de kwesties die spelen, de mensen die ze aanpakken, en de impact die het op ons allen heeft.

Onze focus ligt niet op verbale duels met politici, maar op het verhelderen van onderwerpen die ons direct raken. We streven naar inzicht: waarom zijn zaken zoals ze zijn?

Om het een levendig programma te houden zijn er meerdere rubrieken:

* Grote Woorden: We gaan op zoek naar het politieke verhaal achter opmerkelijke voorstellen, pretentieuze plannen en ambitieuze doelen. Bij voorkeur gaat het niet om de bekende proefballonnetjes, maar om voorstellen waar een diepere bedoeling achter zit.
* Het Prijskaartje: De gemeente Lansingerland komt de komende jaren geld te kort. In het Prijskaartje belichten we telkens één onderwerp. Het gaat om vragen als waarom bestaat dit, waarom kost dit zoveel, wat vinden mensen ervan.
* Uitlegvideo over een onderwerp: Maandelijks een korte animatie over een relevant thema.

U, als kijker, speelt een centrale rol. Heeft u suggesties, feedback of een brandend onderwerp dat belicht moet worden? Laat van u horen via [email protected] of de WhatsApp Tiplijn.

De presentatie is afwisselend in handen van Marc de Boer en Joost Smits.