Jannet den Dekker van PATIO (Erasmus MC) te gast in ‘ZorgSaam’ op 9 september

Donderdag 9 september gaat Hans Cieremans  in het programma ‘ZorgSaam’ van 20.00 tot 22.00 uur in gesprek met Jannet den Dekker van het patiënt informatiecentrum PATIO van het Erasmus MC.

Het patiënt informatiecentrum is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt, als patiënt of naaste. Bij PATIO weten ze als geen ander wat er in het ziekenhuis leeft en speelt. Ze hebben met zorg een veilige en warme omgeving gecreëerd. PATIO wordt gerund door een klein team van (zorg)-professionals en vrijwilligers. Ze bieden een luisterend oor en hulp vanuit eigen kennis en ervaringen. Bij hen mag je zijn wie je bent. Of je nu angstig, boos of verdrietig bent. Je kunt bij hen ook terecht voor een kletsplaatje. Ook kun je er met lotgenoten spreken.
De diagnose kanker roept verschillende emoties en gevoelens op. Je kunt verdriet, boosheid angst of paniek voelen. Tegelijkertijd heb je veel vragen over hoe je nu verder moet. Het is vaak lastig de juiste weg naar hulp te vinden.

Een ondersteuningsconsulent bespreekt met jou en jouw naaste(n) wat het betekent om te leven met kanker. In het gesprek gaat het over niet-medische zaken: de gevolgen van de ziekte en de behandeling voor het dagelijks leven.

Onderwerpen tijdens het gesprek kunnen zijn:

Voeding & Spijsvertering
Veranderingen in het lichaam
Een goed afscheid – Kinderen
Gedachten & Emoties – Zingeving
Relaties & Omgeving – Actief leven
Werk & Re-integratie
Energie & Bewegen