Tijdens de Horecava 2025 heeft Sjoerd Mampaey van Midas in Berkel en Rodenrijs de tweede plaats behaald bij het NK Lekkerste Broodje. Zijn creatie, ‘Watermelon Sugar High’, werd door de jury geprezen als een “verrassende smaakexplosie”.
Het broodje bestond uit kippendij met jerkkruiden, gebakken kippenhuid, gekonfijte watermeloen in barbecuesaus, watermeloenchutney, zoetzuur van watermeloen, geitenkaascrème en fetacrumble op een Toscaanse schiacciata.
Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Mampaey in de prijzen valt. In 2024 won hij goud met zijn ‘Broodje Beef Teriyaki’, een Italiaanse Pucce Salentino met onder andere biefstukpuntjes, teriyakisaus, Japanse omelet en shiitake.
De eerste plaats bij het NK Lekkerste Broodje 2025 ging naar Bas Diks van Diks Authentiek Culinair in Harreveld, met zijn creatie ‘Herfst’.
De derde plaats werd behaald door Lisette de Jong van The Blueberry in Amersfoort met haar ‘Pastrami B.E.C. Sandwich’.
Nk Leekkerste Broodje
Het NK Lekkerste Broodje is een jaarlijkse competitie waarin de beste broodjes van Nederland worden beoordeeld op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.