Magie in de tent: Circus Bolalou verwondert Bleiswijkers

22 oktober 2024
 

Het vrolijke geluid van trompetten en de geur van vers gebakken popcorn vulden de lucht: Circus Bolalou was in het dorp! Met hun kleurrijke tent en betoverende shows trok het reizende circus afgelopen weekend weer honderden bezoekers. Van jong tot oud, iedereen genoot van het spektakel vol acrobaten, clowns en dierenacts.

Circus Bolalou staat bekend om zijn intieme sfeer en familiegerichte shows. De naam komt van de drie border collies die bij het circus hoorden: Boris, Lady en Loulou. Elk seizoen hebben ze weer nieuwe en verrassende acts om het publiek te verbazen.
Hoogtepunten in de piste

Indrukwekkende acts die jong en oud op het puntje van de stoel liet zitten. Er werd gejongleerd met ballen, ringen en kegels door clown Pipo. Diabolo’s vlogen bijna tegen het tentdoek aan, hoepels zwierden om een artiest. En er werd gevlogen. Op grote hoogte hingen artiesten aan hoepels, touwen en palen. Het publiek kreeg genoeg verbluffende kunsten te zien.

De clown van Circus Bolalou, Pipo, zorgde voor dolkomische momenten. Zijn grappige sketches, waarbij hij het publiek actief bij de show betrok, leverden lachsalvo’s op in de zaal. Het ‘speciale ingrediënt’ in de zelfgebrouwen likeur, het natspetteren van de eerste rij, een levensgevaarlijke leeuw en een spannende messenwerpact met een ‘vrijwilliger’ uit het publiek als lijdend voorwerp. Het had alles wat een klassieke clownsact nodig heeft. En zoals het hoort in een echt circus, werd hij bijgestaan door een beeldschone assistente: Yolanda.
Een nostalgisch uitje

Voor veel volwassenen bracht het bezoek aan Circus Bolalou nostalgische herinneringen boven. “Ik kwam hier als kind al met mijn ouders,” vertelt een bezoeker. “Het is zo mooi dat ik nu met mijn eigen kinderen dezelfde ervaring kan delen. De magie van het circus is tijdloos.”
De unieke sfeer van het circus, met de warme gloed van de pisteverlichting, maakt het een bijzonder uitje voor gezinnen. Bezoekers kwamen van heinde en verre om het spektakel mee te maken, en velen vertrokken met een glimlach.
Circus Bolalou is een keer in de twee jaar in Bleiswijk. En dat trekt een hoop bekijks. In de tussentijd touren ze door het hele land, klaar om overal verwondering te brengen. Gelukkig hoeven de Lansingerlanders geen twee jaar te wachten, want Circus Bolalou komt in december alweer naar Zoetermeer om daar weer nieuwe acts te tonen tijdens het kerstcircus.

Bekijk hieronder de videoreportage