Gemeente Lansingerland start met Mobiel Servicepunt

22 oktober 2024
 

Vanaf maandag 18 november breidt de gemeente Lansingerland haar dienstverlening uit. Vanaf dat moment kunnen inwoners producten en diensten niet alleen in het gemeentehuis of via de website aanvragen, maar ook in het Mobiel Servicepunt.

Dit rijdende dienstverleningsloket is een elektrische, CO2 neutrale bus en staat op vaste dagen in de drie dorpskernen. Op aanvraag rijdt de bus naar de buurtschappen Rotte en Kruisweg. Naast het aanvragen van alle producten en diensten kunnen inwoners er ook terecht voor vragen of het afhalen van hondenpoepzakjes, PMD-zakken en JA/NEE of NEE/NEE stickers. De bus is rolstoeltoegankelijk en heeft zonnepanelen op het dak.

‘Persoonlijke dienstverlening op maat is belangrijk’
Wethouder Dienstverlening Titia Cnossen: ‘Als gemeente zorgen we voor duidelijke en toegankelijke dienstverlening voor onze inwoners en organisaties. Via onze website kunnen inwoners ons altijd online bereiken maar ook persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom komt ons Mobiel Servicepunt naar inwoners toe. Het Mobiel Servicepunt is er vooral voor mensen die minder mobiel zijn of die het lastig vinden om zaken online te regelen.’

Locaties en openingstijden
De bus is iedere week op vaste dagen in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Ook komt het Mobiel Servicepunt op aanvraag naar de 2 buurtschappen Rotte en Kruisweg.

Bergschenhoek
Adres: De Kruin
Elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur

Berkel en Rodenrijs
Adres: Kerksingel
Elke dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur

Bleiswijk
Adres: Kranenburgplein
Elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Buurtschap Rotte
Adres: Parkeerplaats Ski & Skatecenter, Rottebandreef
Elke woensdagmiddag, op aanvraag

Buurtschap Kruisweg
Adres: Parkeerterrein Prisma Oost, Jadestraat
Elke donderdagochtend, op aanvraag

 

Meer informatie is te vinden op de website van de Gemeente Lansingerland.