Guus (14) las zijn neefje de Donald Duck voor; het bleek een gat in de markt

15 oktober 2024
 

Je neefje wil graag dat je de Donald Duck voorleest, maar je bent niet altijd in de buurt. Dan begin je gewoon een podcast waarin je het weekblad voorleest. Dat dacht de veertienjarige Guus Ligtvoet uit Berkel en Rodenrijs. En dat blijkt een zeer populaire podcast te zijn.

Op vrijdagmiddag komt de Donald Duck binnen en duikt Guus direct achter zijn bureau om met zijn mobiele telefoon de podcast op te nemen. Bij elke bladzijde die hij omslaat, klinkt een muziekje. Zo weten de kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen, wanneer ze moeten omslaan. Guus leest alle verhaaltjes in de Donald Duck voor. Maar, zo meldt hij ook duidelijk in de podcast, ‘het is wel de bedoeling dat je de Donald Duck ook echt voor je hebt liggen.’

Guus vindt het voorlezen heel leuk om te doen. Bij de eerste aflevering in februari 2024 had hij twee volgers: zijn neefje en zijn vader. Inmiddels is dit aantal flink gestegen: duizenden volgers kijken elke week reikhalzend uit naar weer een nieuwe voorleescast. Met de Donald Duck Voorleescast staat Guus zelfs al in de top 100 van meest populaire podcasts van Nederlands.

Wat hij er aan verdiend is heel duidelijk: ‘Niets!’. Maar Guus zou later best aan de slag willen met zijn stem. Stemacteur lijkt hem wel wat. Donald Duck heeft nog geen contact met Guus opgenomen, maar wellicht in de toekomst, aldus een stralende Guus. Guus Geluk kennen we wel uit de Donald Duck als het familielid van Donald dat altijd geluk heeft. Maar Guus Ligtvoet maakt vooral anderen gelukkig met zijn voorleescast.

 

Bekijk hieronder de reportage.