Sportieve tiende editie van de Halve Marathon Oostland

6 oktober 2024
 

De tiende editie van de Halve Marathon in Lansingerland was een groot succes. Ondanks dat het evenement oorspronkelijk begon als een hardloopwedstrijd, werd er dit jaar ook een wandeltocht toegevoegd voor degenen die liever niet rennen. Burgemeester Pieter van de Stadt van Lansingerland, gekleed in zijn sportkleding, was zichtbaar trots: “Dit is een pracht evenement, georganiseerd door veel vrijwilligers. Het is een feesteditie en een dag waar we al lang naar uitkijken.”

Het evenement bracht iedereen op de been in het centrum van Pijnacker. Van fanatieke hardlopers tot enthousiaste wandelaars. De sfeer was vrolijk en energiek, mede dankzij het goede weer. Burgemeester Björn Lugthart van Pijnacker-Nootdorp had zelf geen sportkleding aan. “Ik schaam mij een beetje. Burgemeester Pieter van die Stadt rent vandaag wel de 10 km. Ik ben best sportief, maar hardlopen is niet helemaal mijn ding. ” zei hij met een glimlach.

Voor burgemeester Pieter van de Stadt was het zijn tweede editie dat hij meedeed. “Ze hadden mij vooraan gezet, dus ik begon te snel. Dat moest ik later bekopen, maar uiteindelijk ben ik erg tevreden met mijn tijd.”

Voor de organisatie was het een stressvolle week voorafgaand aan het evenement, vooral door de weersvoorspellingen. “Met die hoosbuien van vorige week maakten we ons echt zorgen, maar gelukkig hadden we vandaag prachtig weer,” vertelde de voorzitter van de marathon Karin de Klerk.

Het evenement bewees opnieuw een succes te zijn, waarbij de combinatie van hardlopen en wandelen een breed publiek wist aan te trekken. Veel deelnemers benadrukten de goede organisatie en de inzet van vrijwilligers.