Kinderboekenweek 2024: ‘Lekker Eigenwijs!’

24 september 2024
 

Van 2 tot en met 13 oktober staat de Kinderboekenweek 2024 in het teken van ‘Lekker Eigenwijs!’. Deze editie draait om karakters met een sterke eigen wil en kinderen worden aangemoedigd om hun eigenwijze kant te omarmen. Bibliotheken in heel Nederland organiseren tijdens deze week verschillende activiteiten die aansluiten bij het thema.

In Bibliotheek Oostland worden op zaterdag 5 oktober drie speciale activiteiten georganiseerd in de vestigingen Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp, gericht op kinderen met een uitgesproken mening.

Voorstelling in Nootdorp
Om 15.00 uur vindt in CulturA & Zo in Nootdorp de voorstelling ‘Herman, we hebben een probleem’ plaats, verzorgd door De Hermannen. Deze familievoorstelling gaat in op de vraag hoe je met problemen omgaat: vermijd je ze of ga je ze juist tegemoet? Met humor, dans en muziek nemen De Hermannen het publiek mee in hun eigenwijze wereld.

Interactieve voorstelling in Berkel en Rodenrijs
Voor jongere kinderen (4-9 jaar) wordt om 10.30 uur in het zalencentrum Rehoboth, Berkel en Rodenrijs, de voorstelling ‘De eigenwijze prullenbak’ opgevoerd. Theatermaker Melvin Kunst brengt een prullenbak tot leven die weigert afval aan te nemen, wat leidt tot een speelse en leerzame show over duurzaamheid en recycling.

Pop-up Escape Room in de bibliotheek
Kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen zich de hele dag vermaken in een pop-up escape room in de vestiging Berkel en Rodenrijs. In ‘Museum Eigenwijsje’ krijgen ze de kans om met creatieve oplossingen te ontsnappen uit de kamer. Er worden acht rondes georganiseerd tussen 10.00 en 16.45 uur, waarbij kinderen samen moeten werken om te ontsnappen.

Voor meer informatie en inschrijving voor de activiteiten kunnen ouders en kinderen terecht op de website van Bibliotheek Oostland.