131 honden nemen een duik voor het goede doel

24 september 2024
 

Op zondag 22 september vond de jaarlijkse Dogs Plons plaats bij zwembad De Windas, een evenement waarbij honden en hun baasjes zich volledig konden uitleven in het buitenbad. Dit jaar kwamen maar liefst 131 honden samen om te zwemmen, spelen en genieten van een heerlijke ochtend. Niet alleen mensen met honden kwamen langs, ook mensen zonder honden namen een kijkje.

Veel baasjes en honden sprongen samen in het water, waarbij vooral het ondiepe bad populair was voor de wat minder dappere honden. Voor honden die moeite hadden met het in- en uitstappen, waren er handige loopplanken aanwezig.

Het evenement, georganiseerd om Stichting Divoo te ondersteunen, was een groot succes. Dankzij de gulle bijdragen van alle aanwezigen werd er een prachtig bedrag van 580 euro opgehaald.

Stichting Divoo
Stichting Divoo zet zich in voor het welzijn van zowel dieren als ouderen. Met hun speciale aaiproject brengen vrijwilligers en hun lieve honden regelmatig bezoekjes aan woonzorgcentra in Lansingerland, Pijnacker en Nootdorp. Voor de bewoners, vaak ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen of dementerend zijn, zijn deze ontmoetingen met de honden een bron van vreugde. Het knuffelen en contact met de dieren zorgen voor een glimlach en geven de ouderen een moment van geluk. Divoo is altijd op zoek naar nieuwe honden en baasjes die willen bijdragen aan dit mooie initiatief.