Waterwijk verwelkomt nieuwe bewoners

23 september 2024
 

De verkoop van 54 woningen in het nieuwe deelgebied Waterwijk is succesvol afgerond. Kopers kregen onlangs de kans om elkaar te ontmoeten en hun toekomstige kavels te bekijken, waar ze eind volgend jaar met Kerstmis hopen te kunnen intrekken. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal voor het eerste deelplan van de wijk, die bekend staat om het ‘spetterend wonen’ concept.

Wilderszijde is al sinds de jaren negentig in ontwikkeling en heeft door de jaren heen verschillende obstakels gekend. Sinds 2021 zijn er echter grote stappen gezet, met het vaststellen van een definitief bestemmingsplan. Nu de infrastructuur en verkoop vlot verlopen, begint het gebied eindelijk vorm te krijgen.

“Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe snel de wijk zich ontwikkelt.” aldus enthousiaste wethouder Simon Fortuyn. “Dit is echt een moment van voldoening, vooral nu de eerste twintig huurwoningen staan en er concrete stappen worden gezet.”

Tijdens een speciaal evenement kregen de kopers niet alleen de kans om hun toekomstige buren te leren kennen, maar ook om foto’s te maken van de plek waar hun nieuwe huizen zullen verrijzen. Deze bijeenkomst werd mede georganiseerd om de gemeenschap alvast een gevoel van saamhorigheid te geven, een belangrijk aspect volgens zowel de kopers als de organisatoren. Voor velen voelt het moment dat ze hun kavel voor het eerst zien onwerkelijk, maar het enthousiasme om naar hun nieuwe woning te verhuizen is groot.

“Het is een gek gevoel dat hier straks ons huis staat,” vertelt een toekomstige bewoner. “Maar we hebben er enorm veel zin in! Het is een mooie gelegenheid om ook alvast onze buren te leren kennen. We kijken er echt naar uit.”

Waterwijk belooft een levendige wijk te worden, met moderne woningen, veel groen en een hechte gemeenschap. De eerste woningen worden binnenkort gebouwd en de verwachting is dat het gebied zich snel zal ontwikkelen tot een aantrekkelijke plek om te wonen.

Bekijk hieronder de videoreportage.