Dikke Dames en Dunne Lijnen: Portretten maken met Julia

22 september 2024
 

Kunstenares en illustrator Julia Wooning uit Bergschenhoek lanceert binnenkort haar nieuwste boek, gericht op het leren tekenen en schilderen van portretten. Julia studeerde af aan de Willem de Kooning Academie in Amsterdam. Met dit nieuwe boek deelt ze haar jarenlange ervaring en expertise, en biedt ze zowel beginners als gevorderden de kans om hun teken- en schildervaardigheden verder te ontwikkelen.

Na haar afstuderen in 1994 startte Julia haar carrière bij een Amsterdams reclamebureau. Hoewel dat bureau inmiddels niet meer bestaat, heeft ze daar veel ervaring opgedaan, naast haar werk als portrettist. Ze werd later bekend met haar “dikke dames” schilderijen, die op verschillende exposities door heel Nederland te zien waren. Later besloot Julia kleurboeken voor volwassenen te maken, waaronder haar succesvolle “Dikke Dames Kleurboek”. Inmiddels heeft ze 23 titels op haar naam staan.

Haar nieuwste boek focust op het tekenen van portretten en biedt een uitgebreide stap-voor-stap uitleg. Julia: “Het is een compleet boek dat je helpt om de basis van portrettekenen te leren en zelfs verder te gaan met meer illustratieve stijlen. Of je nu net begint of al ervaring hebt, je kunt met dit boek echt je vaardigheden ontwikkelen.”

Op 27 september wordt het nieuwe boek gepresenteerd bij Van Atten in Berkel, waar bezoekers de eerste kans krijgen om een exemplaar te kopen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Luister het complete radio-interview hieronder terug