Berkel Vrouwen winnen met ruime cijfers.

16 september 2024

De Berkel8 vrouwen hadden een makkelijke middag op het eigen sportpark en boekte een mooie ruime overwinning op XerxesDZB en gaat nu met vertrouwen de competitie in.
Onder prima omstandigheden en met aardig wat publiek had de thuisclub zin om er een mooie middag van te maken en slaagde hier absoluut in.
13e minuut wedstrijd kon men voor de 1e keer juichen, een voorzet van Isabel van Ommen werd prima afgemaakt door aanvoerdster Demi Verlangen die hard de 1-0 in de touwen schoot.
Binnen het half uur werd de score uitgebreid via eerst Demi Verlangen die de 2-0 noteerde en in de 28e minuut was het Celia Chee die de 3-0 in de touwen schoot na een vrije trap van Faith Parto.
Een heerlijke voetbalmiddag dus voor Berkel waar de tegenstander weinig tegen in kon brengen waardoor het nooit een echte wedstrijd werd.
30e minuut een mooie pass van Nadia Kain richting Jennifer Beharie en zij wist hier wel raad mee want ze schoot beheerst de 4-0 in de touwen.
In de tussentijd kwamen de gasten een paar keer voor het Berkel doel maar enig resultaat leverde dit niet op en vlak voor rust werd het nog mooier want Isabel van Ommen scoorde de 5-0 voor dé blauw-gele trots uit Lansingerland en zo ging de equipe van Kim de Bruin met een heerlijk gevoel richting thee en limonade.
In het 2e bedrijf kwam Pien Struijs weer binnen de lijnen en deze spits maakt het niet alleen de achterhoede megalastig maar heeft ook een neusje voor doelpunten, zo ook vandaag weer want in de 50e minuut was ze ongrijpbaar en scoorde fraai de 6-0.
Het mooiste doelpunt deze middag viel in de 52 minuut , een corner van Faith Parto werd prima richting de zestien geschoten en daar kwam Peta Houting van de grond en kopte snoeihard en gericht de bal onhoudbaar in het doel en zo stond de 7-0 op het scorebord.
In de 78e minuut kon XerxesDZB de eer redden maar meer zat er echt niet in voor de gasten.
Zo boekte Berkel een ruime overwinning wat reden was voor een jubelstemming en het feest werd later nog groter want door de uitslagen op de andere velden gaat Berkel als nummer één door in de beker en dat is een mooie prestatie.
Komende zaterdag start het topklasse avontuur weer en begint Berkel met een thuiswedstrijd. Tegenstander is het uit Assen afkomstige ACV en de aftrap is dan 12.15 uur.