Miljoen euro verdeeld in Berkel: ‘Stel kocht hier gisteren een huis, wint vandaag de Postcode Loterij’

11 september 2024
 

Een heleboel blije gezichten woensdag in Berkel en Rodenrijs. Een miljoen euro werd daar verdeeld over de postcode 2652 NR. “Er was zelfs een stel dat gisteren daar in de wijk een huis had gekocht en de volgende dag gewoon won bij de Postcode Loterij”, vertelt Nicolette van Dam, ambassadeur van de Postcode Loterij, enthousiast aan mediapartner Rijnmond.

Als buurtbewoners woensdag een auto van de Postcode Loterij in hun wijk zien rijden, staan alle ogen daarop erop gericht. “Dan krijgen mensen het gevoel van: ‘O nee, gaat het gebeuren? Vallen wij in de prijzen?’ Want iedereen zegt ook altijd: ‘Ik speel al zoveel jaar mee, maar dit gebeurt mij nooit'”, vertelt Van Dam.

Onwerkelijk
Stefanie is één van de bewoners die in de prijzen valt. Wat zij krijgt? “Ik heb 52 duizend euro gewonnen en iets achter de komma. Dat is toch helemaal mooi”, zegt ze vrolijk. Ze kan het nog niet helemaal geloven. “Het is wel een beetje onwerkelijk”, zegt ze geëmotioneerd.
Dezelfde dag heeft ze nagedacht: wat doe je met zo’n bedrag? “Ik zat het in de auto te bedenken. Ik heb twee jongens van 6 en 9. Zij zijn helemaal gek van Feyenoord”, begint ze. “Het zou wel leuk zijn om naar een wedstrijd in het buitenland te gaan. Ik vond dat wel iets heel moois. De Champions League komt eraan, dus genoeg leuke wedstrijden in het vooruitzicht.”

Trouwen en naar Curaçao
Er zijn nog veel meer geluksvogels in de buurt. “We hadden zulke bijzondere verhalen”, begint Van Dam. “Er was een stel die al drie jaar is verloofd en het trouwen elke keer maar uitstelden. Nu kunnen ze eindelijk trouwen. Dat doen ze het liefst op Ibiza en dat kan dus nu”, zegt ze vol enthousiasme.
Ook een ander verhaal is haar bijgebleven. “Iemand wordt binnenkort 60 en wil dan het liefst met de hele familie naar Curaçao. Dat kan dus nu.”

Geen geheim
Maar wat doe je eigenlijk als je zo’n bedrag wint? Laat je dit aan iedereen weten of houd je het geheim? “Met mijn familie heb ik het erover gehad”, zegt Stefanie. Ze steekt het verder dan ook niet onder stoelen of banken. “Morgen ga ik naar mijn werk en daar ga ik het ook gewoon vertellen.”
Om het te vieren was er ook al een barbecue in de buurt met champagne erbij, vertelt Stefanie. Toch waren er natuurlijk ook genoeg bewoners die niet in de prijzen vielen. Ongemakkelijk? “Acht, wij betalen de barbecue wel”, zegt Stefanie lachend.

Dit artikel is van mediapartner Rijnmond
Foto: Postcode Loterij