Gezonde lunchboxen voor Kinderen: Trommel zonder rommel

11 september 2024
 

In een tijd waarin kinderen steeds zwaarder worden en ongezonde eetgewoonten toenemen, lanceert JOGG Lansingerland samen met lokale partners de campagne “Trommel zonder rommel”. Deze campagne richt zich op het bevorderen van gezondere eetgewoonten bij kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Het doel is om ouders en scholen aan te moedigen kinderen gezondere lunches mee te geven en zo een gezonde levensstijl te stimuleren.

Veel ouders zijn zich niet bewust van de hoeveelheid suiker in populaire producten zoals pakjes sap en koekjes, die vaak in lunchboxen belanden. Deze producten bevatten veel suikers, wat niet alleen bijdraagt aan overgewicht bij kinderen, maar ook schadelijk is voor hun gebit.

“We zien op scholen nog steeds veel ongezonde snacks in de lunchboxen,” zegt Rosalie Huisman van JOGG Lansingerland. “Het is belangrijk dat kinderen voeding krijgen die hen energie geeft en bijdraagt aan hun groei en ontwikkeling.” De campagne moedigt ouders aan om gezonde alternatieven in de lunchbox te stoppen. Denk hierbij aan volkoren boterhammen, groenten, fruit en voedingsmiddelen rijk aan vezels. Ook wordt er geadviseerd om de juiste vetten te kiezen, zoals kaas en magere vleeswaren.

Een koekje af en toe? “Natuurlijk mag dat wel eens.” aldus Jacqueline de Goede van De Goede lijn. “Maar bewaar dat liever voor thuis en zorg ervoor dat de lunchbox op school gevuld is met voedzame producten.” De campagne “trommel zonder rommel” wordt ondersteund door de gemeente Lansingerland en diverse lokale partners die zich richten op leefstijl en gezondheid. “We willen een omgeving creëren waarin het voor ieder kind normaal is om gezond op te groeien. Want ieder kind verdient het om een goede start te krijgen.” aldus Huisman.