Gemeente Lansingerland en 3B Wonen eindigen in top 3 van prijs ‘Betaalbaar Wonen Zuid-Holland’

6 september 2024
 

De gemeente Lansingerland en woningcorporatie 3B Wonen hebben een mijlpaal bereikt met hun gezamenlijke woonproject voor ontheemden uit Oekraïne en spoedzoekers uit de regio. Het project, dat vorig jaar van start ging, biedt innovatieve en betaalbare woningen en is nu beloond met een plaats in de top 3 van de ‘Betaalbaar Wonen Zuid-Holland’ prijs.

De provincie Zuid-Holland lanceerde dit jaar voor het eerst de Betaalbaar Wonen Prijs, met als doel aandacht te vestigen op de toenemende nood aan betaalbare woningen in de regio. De prijs is bedoeld om bouwprojecten te belonen die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd en die sociale huur, middenhuur of betaalbare koopwoningen bieden. De Betaalbaar Wonen Prijs kende dit jaar 42 inzendingen. Gedeputeerde Anne Koning maakte vanmiddag tijdens de uitreiking de winnaar bekend: het project Pegasus in Den Haag. Samen met het winnende project uit Den Haag en het project Stopwijckstraat in Wassenaar, was het project van Lansingerland één van de drie genomineerden.

Burgemeester Pieter van de Stadt is trots op de nominatie: “We zijn trots dat we met deze flexwoningen woonruimte bieden aan 78 spoedzoekers en 150 ontheemde Oekraïners. Hiervoor was lef nodig op bestuurlijk niveau. We moesten kwetsbaar zijn in het kiezen voor een nieuw product, in het werken in een gemeenschappelijk projectteam, maar ook in het gebruiken van nieuwe technieken en het hergebruiken van materialen in de buitenruimte. We schakelden snel en durfden beslissingen te nemen. Dat wij genomineerd waren en bij de top 3 van Zuid-Holland zaten, is voor ons een hele mooie prestatie.”

Samenwerking en innovatie
Bij de ontwikkeling van het project was innovatie een sleutelwoord. Door gebruik te maken van flexibele woonoplossingen en duurzame technieken heeft Lansingerland niet alleen gezorgd voor tijdelijke woonruimte, maar ook voor een oplossing die in de toekomst opnieuw toegepast kan worden. De samenwerking met partners zoals C3 Living en de Huismeesters speelde hierbij een belangrijke rol. Beide partijen worden door de gemeente bedankt voor hun inzet tijdens dit project.
Foto: Gemeente Lansingerland