Nieuw TV seizoen van start op RTV Lansingerland

30 augustus 2024
 

RTV Lansingerland trapt het nieuwe tv-seizoen vandaag af met een gevarieerd programma-aanbod, waarin actualiteit, politiek en boeiende gesprekken centraal staan. Dit seizoen verwelkomt de omroep ook enkele nieuwe gezichten die klaarstaan om de kijkers te informeren.

Het wekelijkse programma Lansingerland Actueel blijft dé plek om op de hoogte te blijven van belangrijke gebeurtenissen in de regio. Dit seizoen verwelkomt de omroep Samantha Ammerlaan als nieuwe presentator. Samen met Vera Visser de Mol en Fenna Monteiro duikt Samantha in de actualiteiten en biedt ze de nodige duiding bij het nieuws. Het programma blijft als van ouds iedere vrijdag vanaf 18 uur te zien op TV en Youtube.

Verfrissende gesprekken met nieuwe co-host
In de talkshow Goedenavond Lansingerland ontvangen we diverse gasten om te praten over onderwerpen die leven binnen de gemeente. Deze maandelijkse talkshow zal weer iedere eerste woensdag van de maand live uitgezonden worden.

De uitzendingen worden gepresenteerd door het dynamische duo Laura Dofferhoff en Bastiaan den Boer. Samen zullen zij elke aflevering boeiende gasten ontvangen om te praten over uiteenlopende onderwerpen en thema’s die leven in Lansingerland. Van lokale initiatieven en culturele evenementen tot maatschappelijke kwesties en persoonlijke verhalen, Goedenavond Lansingerland belooft een podium te bieden aan wat er speelt in de harten en hoofden van de inwoners. “Na een drukke zomer heb ik er zin in om weer een nieuw seizoen van Goedenavond te presenteren.” vertelt Laura Dofferhoff. “Ik kijk uit naar weer veel nieuwe, interessante – en vaak – gezellige gesprekken te voeren met Lansingerlanders over onze gemeente!” vervolgt ze. Bastiaan is dit seizoen het nieuwe gezicht van de show en brengt een frisse energie mee. “Afgelopen zomer hebben we flink geoefend, want presentatieteskten lezen vanaf een autocue was totaal nieuw voor mij. Maar ik ben er helemaal klaar voor!” vertelt Bastiaan den Boer.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Politiek in de spotlight met een vertrouwde naam
Het politieke programma Het Raadhuis krijgt dit seizoen een extra impuls met de komst van Rutger Hillenaar als co-presentator. Rutger, die vorig seizoen nog te zien was bij Goedenavond Lansingerland, gaat nu samen met Joost Smits de belangrijkste politieke ontwikkelingen in de gemeente onder de loep nemen. “Na 3 jaar de presentatie van Goedenavond Lansingerland te hebben gedaan, ga ik mij dit seizoen met veel plezier storten op Het Raadhuis. Een mooie nieuwe uitdaging, die ik graag wilde aangaan nadat Marc had besloten om te stoppen als presentator van het programma.” vertelt Rutger Hillenaar.

Met scherpe vragen en diepgaande gesprekken zullen zij de kijker op de hoogte houden van wat er speelt in het politieke landschap.
“In een tijd waarin Lansingerland worstelt met zware financiële uitdagingen en zorgwekkende incidenten zoals ondermijning en explosies in woonwijken en op bedrijventerreinen, staat RTV Lansingerland paraat om de macht kritisch te bevragen. Ook dit seizoen neemt “Het Raadhuis” geen genoegen met oppervlakkige verhalen. We graven dieper, stellen de vragen die ertoe doen, en zorgen dat de stem van de burger gehoord wordt.” vertelt Joost Smits.
Naast de gesprekken aan tafel zijn er vernieuwde rubrieken in de de show te zien. In een van de rubrieken zit een bekend oud-politicus. Wie dat is, dat zie je vanaf de derde woensdag van de maand in het Raadhuis.

Verhaal gaat verder onder de foto.

RTV Lansingerland is trots op het nieuwe tv-seizoen. “Met een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten belooft het een seizoen vol informatieve en inspirerende televisie te worden.” vertelt teamleider televisie Patrick van Uffelen. “Naast de talkshows en het wekelijkse nieuwsprogramma bieden we natuurlijk meer. Zo zal ook de wisselprogrammering weer te zien zijn met Lansinger Lifestyle, Business Insight en Kunstwerk.”

 

Foto’s: Elly van Ballegooijen