Explosief gevonden op bedrijventerrein in Bleiswijk: 16-jarige jongen aangehouden

29 augustus 2024
 

Op het Prisma bedrijventerrein in Bleiswijk is een explosief gevonden. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een verrassing was dat niet, eerder deze week, op dinsdag en woensdag, waren er ook al explosies op hetzelfde bedrijventerrein. De politie heeft een 16-jarige jongen uit Ridderkerk aangehouden.

Het explosief werd donderdagochtend rond 01:15 uur gevonden op een privé-parkeerplaats van een bedrijf aan de Kristalstraat. Het explosief is opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie en tot ontploffing gebracht in een weiland in de buurt.
De politie heeft daarna in de omgeving een 16-jarige jongen uit Ridderkerk aangehouden.

Eerdere explosies
In de twee nachten daarvoor waren er explosies bij een bedrijfspand dat gevestigd is aan de Briljantstraat, vlakbij de Kristalstraat. De garagedeur van dat pand is beschadigd door de explosies. Het pand is na de explosies gesloten door de gemeente Lansingerland en verzegeld.
De explosies van dinsdag en woensdag zijn eerder niet door de politie gemeld. Om wat voor bedrijven het gaat, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek en is in gesprek met de eigenaren van de bedrijfspanden.

Dit artikel is van mediapartner Rijnmond