Gratis cursus Politiek Actief

27 augustus 2024
 

Voor iedereen die meer wil weten over de lokale politiek organiseert de gemeenteraad van Lansingerland de cursus Politiek Actief. De cursus start op maandagavond 21 oktober en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Meedoen is gratis.

Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Dan is de cursus Politiek Actief iets voor u. Wie weet raakt u wel zo geïnspireerd dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij of als gemeenteraadslid. De cursus wordt verzorgd door de gemeenteraad in samenwerking met ProDemos.

Inhoud cursus
Welke actieve rol kunt u als inwoner spelen? Wat is aan de Rijksoverheid, wat aan de gemeente? Wanneer is het college van burgemeester en wethouders aan zet en wat zijn de bevoegdheden van de gemeenteraad? Tijdens de cursus Politiek Actief komen dit soort vragen aan bod.
Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Er is een training overtuigend debatteren en u bent aanwezig bij een raadsvergadering. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoet u ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Aanmelden
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 19.30 tot 22 uur op 21 oktober, 4 november, 11 november, 18 november en 28 november. De cursus vindt plaats in het gemeentehuis en wordt gegeven door een gastdocent van ProDemos. Graag aanmelden vóór 1 oktober via de website www.lansingerland.nl/politiekactief. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Heeft u nog vragen? Mail naar [email protected] of bel 14 010.