Tweede Open Cultuurdag: Een dag vol verwondering en creativiteit

26 augustus 2024
 

Volgende week zaterdag, 31 augustus, is het weer zover: de tweede Open Cultuurdag in Berkel en Rodenrijs vindt plaats op het sfeervolle Kerkplein. Van 12:00 tot 18:00 uur kunnen jong en oud zich laten onderdompelen in een wereld vol kunst, muziek, dans en creatieve workshops. Dit jaar staat het evenement in het teken van ‘verwondering’, een thema dat belooft om bezoekers te inspireren en te verrassen.

De Open Cultuurdag is een gratis evenement dat toegankelijk is voor iedereen, of je nu alleen komt, met vrienden of het hele gezin meeneemt. Volgens Iris Driebergen, een van de organisatoren en Cultuurcoach in de gemeente, is het programma dit jaar uitgebreider dan ooit. “We hebben gezorgd voor een breed scala aan activiteiten zodat er voor iedereen wat te beleven valt,” vertelt Iris enthousiast.

De dag wordt feestelijk geopend door de wethouder, die een gedicht zal voordragen van de gemeente dichter. Daarna gaat het programma van start met optredens van het Hofplein Theater, diverse koren, en een singer-songwriter. Ook zijn er workshops waar bezoekers zelf actief kunnen meedoen, zoals zang-, dans- en toneelworkshops.

Voor kinderen is er een speciale verrassing van de toneelgroep en tal van leuke activiteiten zoals kleien, schminken en creatieve workshops in de omliggende winkelstraten. Daarnaast zal er een demonstratie vechtkunst zijn, een nieuwe toevoeging aan het programma die zeker de moeite waard is om te bekijken. De dag wordt afgesloten met een spetterend optreden van de band Korsakoff, een hoogtepunt dat je niet wilt missen. “Het is een compacte dag, maar wel eentje vol met verrassingen en hoogtepunten,” zegt Iris. “Er is echt voor ieder wat wils, dus ik zou zeggen: kom vooral de hele dag genieten!”

Verwondering als thema
Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘verwondering’. Het idee achter dit thema is om bezoekers uit te nodigen nieuwe dingen te ontdekken en zich te laten inspireren. “Het is een kans om je te verwonderen en misschien wel een nieuwe hobby of passie te vinden,” legt Iris uit. Of het nu gaat om kunst, muziek of ambacht, de Open Cultuurdag biedt een ideale gelegenheid om nieuwe interesses te verkennen.

Praktische informatie
De Open Cultuurdag vindt plaats op zaterdag 31 augustus van 12:00 tot 18:00 uur op het Kerkplein in Berkel en Rodenrijs. Naast de activiteiten op het plein, zijn er ook workshops en kraampjes in de omliggende straten. Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.