Jeugdfestival in Berkel en Rodenrijs trekt recordaantal deelnemers

22 augustus 2024
 

In Berkel en Rodenrijs vond afgelopen week voor de 61e keer het driedaags jeugdfestival plaats, speciaal georganiseerd voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Dit jaar brak het festival alle records met meer dan 800 enthousiaste jonge deelnemers, begeleid door een team van honderd toegewijde vrijwilligers. 

Het festival bood een gevarieerd programma, waarbij de kinderen zich konden uitleven in diverse activiteiten. “We hebben estafettes, kleine spelletjes, een creatieve speurtocht en zelfs een winterse activiteit in de zomer: kerstbomen versieren,” vertelt hoofdleider Marco Schinkel met een glimlach. Hoewel het buiten zomers weer was, bracht het winterthema een onverwachte twist in de festiviteiten. “Het is een beetje vreemd, kerstbomen versieren in de zomer, maar de kinderen vinden het fantastisch” voegt hij toe.

Een van de kinderen vertelt enthousiast over zijn ervaring: “Ik ben kerstbomen aan het maken met spijkers en hout. Het is echt leuk, en ik heb nog nooit eerder getimmerd.” Het festival gaf de kinderen niet alleen de kans om zich creatief uit te leven, maar ook om nieuwe vaardigheden te ontdekken.

Vrijwilligers als drijvende kracht
Het succes van het festival is voor een groot deel te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers. “We hebben een team van twintig man hoofdleiding, maar zonder de vele vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor deze drie dagen, zou dit allemaal niet mogelijk zijn,” legt Astrid Benkman uit. “De energie van de vrijwilligers slaat echt over op de kinderen. Ze voelen zich vrij om lekker vies te worden en alles uit te proberen. Nou ja, bijna alles mag,” voegt zij lachend toe.

De kinderen genoten met volle teugen van de vrijheid en de mogelijkheid om zich uit te leven zonder beperkingen. “Ze zien er na een dag ravotten misschien niet uit, maar ze hebben de tijd van hun leven” voet de begeleider toe.

Een festival om nooit te vergeten
Met het recordaantal deelnemers en de positieve energie die overal voelbaar was, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde editie van het festival. “We zijn ontzettend blij dat we dit voor de kinderen hebben kunnen organiseren. Het is een groot feest voor hen, en dat is precies wat we wilden bereiken” zegt een van de hoofdleiders tevreden.

Het driedaagse kinderfestival heeft weer bewezen hoe belangrijk zulke evenementen zijn voor de gemeenschap. Het biedt kinderen niet alleen plezier, maar ook de kans om samen te spelen, nieuwe vrienden te maken en zichzelf te ontdekken in een veilige en stimulerende omgeving.