[VIDEO] Vollering na etappewinst: ‘Emotie is mijn kracht’

14 augustus 2024
 

“Het waren heel mooie en bijzondere dagen”, straalt Demi Vollering na de ritwinst in Rotterdam. De renster uit Berkel en Rodenrijs reed de afgelopen dagen in haar ‘achtertuin’. Dat liet haar niet onberoerd tijdens de ploegenpresentatie van afgelopen maandag, toen Vollering op het podium emotioneel werd.

“Ik ben een emotioneel mens”, geeft Vollering na de derde etappe van de Tour de France Femmes toe. “Emotie is mijn kracht, want daar ga ik hard op. Ik zit helemaal in het moment. Mijn geliefden stonden in het publiek. Ik zag hen. Zij werken er net zo hard voor als ik. Dat maakt mij blij en heel trots.” vertelt ze aan mediapartner Rijnmond.

Verhaal gaat verder onder de video.

Tijdens de individuele tijdrit van 6,3 kilometer in het hart van Rotterdam wist Vollering niet alleen de ritwinst te pakken, maar ook de felbegeerde gele trui te veroveren. Vollering zette een indrukwekkende tijd neer van 7 minuten en 25 seconden, waarmee ze vijf seconden sneller was dan de Amerikaanse Chloé Dygert. Hiermee verzekerde ze zichzelf voorlopig van de leiding in het algemene klassement van de Tour de France Femmes.

Met deze prestatie heeft Vollering nu een voorsprong van drie seconden op haar naaste concurrente, Lorena Wiebes. De derde plaats in het klassement wordt ingenomen door Charlotte Kool, die vijf seconden achterstand heeft en haar gele trui moet inleveren.

De tijdrit vandaag was cruciaal voor de rensters, en het Nederlandse succes beperkte zich niet tot Vollering. Lucinda Brand uit Dordrecht eindigde op een respectabele dertiende plaats, met slechts vijftien seconden achterstand op de winnende tijd. Jeanne Korevaar, een andere Nederlandse deelneemster, kwam binnen op de 114e plaats met een achterstand van 49 seconden.

Foto: Rijnmond