Berkelse Demi Vollering start vandaag aan de Tour de France Femmes

12 augustus 2024
 

Vandaag begint in Frankrijk de Tour de France Femmes, en onder de deelnemers bevindt zich een van de meest veelbelovende Nederlandse wielrensters van dit moment: Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs. De 27-jarige renster van Team SD Worx heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug en geldt als een van de grote favorieten voor de eindzege in deze prestigieuze rittenkoers.

Demi Vollering begon haar wielercarrière relatief laat in vergelijking met veel van haar concurrenten. Pas op haar 19e stapte ze over naar de amateurs en sindsdien heeft ze een snelle opmars gemaakt in de wielerwereld. Haar talent en doorzettingsvermogen bleven niet onopgemerkt, en in 2019 maakte ze haar debuut bij de profs. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld tot een van de sterkste rensters in het peloton.

Het huidige wielerseizoen is bijzonder succesvol voor Vollering. Ze won onder andere Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en de Amstel Gold Race, en eindigde als tweede in de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. Haar prestaties in deze zware klassiekers tonen aan dat ze zowel in het eendaagse werk als in de langere rittenkoersen uitstekend uit de voeten kan.

De Tour de France Femmes
De Tour de France Femmes is zonder twijfel het hoogtepunt van het wielerseizoen voor de vrouwen. Deze wedstrijd werd vorig jaar na een lange afwezigheid weer nieuw leven ingeblazen en vormt sindsdien een absoluut doel voor de beste wielrensters ter wereld. Voor Vollering is de Tour niet alleen een kans om haar klasse te tonen, maar ook om geschiedenis te schrijven door de grootste prijs in het vrouwenwielrennen te winnen.

Met concurrenten zoals Annemiek van Vleuten, de winnares van vorig jaar, en Marianne Vos, die bekend staat om haar veelzijdigheid, zal de strijd om het geel echter niet makkelijk zijn. Maar met haar sterke prestaties dit jaar en de steun van haar team lijkt Vollering goed voorbereid om de uitdaging aan te gaan.

Voor Demi Vollering is de Tour de France Femmes een kans om haar naam definitief in de geschiedenisboeken van de wielersport te schrijven. Of ze erin slaagt het geel te veroveren, zal de komende acht dagen moeten blijken.

Foto: Instagram Demi Vollering