Wederopbouw clubgebouw BVCB begonnen: een nieuwe start na verwoestende brand

7 augustus 2024
 

Het moest vorig jaar een feestelijk jaar worden, want voetbalvereniging BVCB vierde zijn 75ste verjaardag. Niets was minder waar, want op zaterdagavond 4 februari sloeg het noodlot toe. Vernietigende vlammen legden de kantine in as. Nu ruim een jaar later start de wederopbouw van het clubgebouw.

Deze wederopbouw is een belangrijke stap voor voetbalclub BVCB, Maar ook voor Batenburg Bouw, die hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. “Het is voor ons een eer om binnen onze eigen gemeente bij te dragen aan dit herstel en onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. In samenwerking met de club, de architect, de constructeur en de installateurs hebben we als bouwteam een prachtig nieuw clubgebouw ontworpen.” vertelt bouwbedrijf Batenbrug

Tot de tijd dat het nieuwe clubgebouw af is, maken ze bij de voetbalclub gebruik van een tijdelijke kantine. “Heel blij dat we weer een dak boven ons hoofd hebben” laat voorzitter van BVCB Ronald Helder weten. “Er is afgelopen jaar heel hard gewerkt. In december is er een vergunningaanvraag ingediend.” En nu start dus de bouw.

Mensen kunnen de club nog steeds helpen. “Iedereen kan nog steeds op wat voor manier dan ook sponsoren. Kijk even op onze website bvcb.nl”.

De eerste fase van de wederopbouw is begonnen met de oude fundering en vloer zodat binnenkort gestart kan worden met de nieuwbouw.”Eind september hopen we de eerste zichtbare resultaten te kunnen laten zien.” aldus Batenbrug.

Bekijk de videoreportage die vorig jaar gemaakt is. 

Foto: Bouwbedrijf Batenburg