Gemeenschap schiet te hulp: Red het Ezelsbruggetje

6 augustus 2024
 

Bleiswijk – In radioprogramma Het Magazine was Leon Erwich, raadslid van Leefbaar 3B, te gast. Leon zet zich in voor een doorstart van een geliefde plek in onze regio: het Ezelsbruggetje. Deze kinderboerderij was al jarenlang een bekende en geliefde locatie voor jong en oud in Bleiswijk.

Het Ezelsbruggetje is veel meer dan alleen een kinderboerderij met ezels; het is een plek vol herinneringen. Voor velen in Bleiswijk is het een vaste bestemming voor uitjes met de kinderen en kleinkinderen. Ton van den Berg, die de kinderboerderij dertig jaar lang runde, deelde hier vele mooie momenten met de gemeenschap. Zijn inzet, samen met die van vele vrijwilligers, maakte van het Ezelsbruggetje een bijzondere plek.

Maar nu is er verandering nodig om het Ezelsbruggetje toch nog te behouden. Leon Erwich is op zoek naar vrijwilligers en donateurs om deze “doorstart” mogelijk te maken. “Het is belangrijk dat deze plek behouden blijft voor de gemeenschap.” aldus Erwich. Hij benadrukt dat het niet alleen om de ezels gaat, maar ook om de emotionele waarde van de plek.

Er is echter meer nodig dan alleen goede wil. De nieuwe beheerder heeft te maken met uitdagingen zoals het betalen van pacht en het vinden van personeel. De afgelopen dertig jaar werd de kinderboerderij gerund door vrijwilligers, maar nu zijn er ook financiële middelen nodig. Het huidige financiële plaatje vraagt om meer dan alleen vrijwilligerswerk; er is geld nodig om de boerderij draaiende te houden.

Leon roept daarom de gemeenschap op om hulp te bieden. “We hebben materialen, vrijwilligers en donaties nodig. Ondernemers hebben al interesse getoond om te helpen, maar we hebben nog meer steun nodig. Iedereen met ideeën of die een bijdrage kan leveren, kan contact met ons opnemen,” zegt Erwich.

Er zijn plannen om van het Ezelsbruggetje een breder recreatiegebied te maken, waar mensen ook kunnen genieten van een kop koffie of een hapje eten. Dit betekent dat er veranderingen op komst zijn, maar het doel blijft om de kern van het Ezelsbruggetje te behouden.

Heb jij een goed idee, wil je vrijwilliger worden of kan je op een andere manier bijdragen? Neem dan contact op via het e-mailadres [email protected]. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat het Ezelsbruggetje blijft bestaan en een plek blijft waar toekomstige generaties van kunnen genieten.”

Luister hieronder het radiointerview terug.