Anouk Koevermans zegeviert op ITF-toernooi in Cordenons

5 augustus 2024
 

Anouk Koevermans heeft wederom laten zien waarom zij een rijzende ster is in de tenniswereld. De 20-jarige speelster uit Berkel en Rodenrijs heeft het ITF-toernooi in het Italiaanse Cordenons gewonnen. In een spannende finale versloeg ze het tweede reekshoofd, Lucija Ciric Bagaric, met 7-6(4) 6-2, en daarmee claimde ze de titel van dit toernooi.

Het ITF-toernooi in Cordenons trok dit jaar weer vele talentvolle tennissers aan. Anouk wist zich door het sterke deelnemersveld heen te slaan en toonde in de finale haar vastberadenheid en klasse. De eerste set was een ware thriller, die uiteindelijk in een tiebreak door Anouk werd gewonnen. In de tweede set nam ze resoluut de leiding en gunde haar tegenstandster weinig kansen, wat resulteerde in een 6-2 overwinning.

Deze prestatie is niet alleen een grote overwinning op zich, maar heeft ook directe invloed op haar positie op de wereldranglijst. Dankzij deze zege stijgt Anouk Koevermans maar liefst 46 plaatsen, waardoor ze nu op de 236e positie staat in de WTA-ranglijst.

Foto: Instagram Anouk Koevermans