Olympische tijdrit-droom van Vollering in duigen

29 juli 2024
 

De Berkelse Demi Vollering hoopte op een medaille in de olympische tijdrit, maar het mocht niet zo zijn. Vollering eindigde als vijfde en kon haar emoties moeilijk verbergen. “Ik ben best emotioneel, merk ik,” vertelde ze voor de camera van NOS.

Demi Vollering, winnares van de Tour de France 2023, was vooraf niet de grootste favoriet, maar had toch stiekem gehoopt op een medaille. “Ik baal hiervan en het gaat waarschijnlijk in de komende tijd nog wel meer pijn doen,” gaf ze toe. “Het was heel speciaal vandaag en ik ging de laatste weken stiekem toch een beetje dromen van een mooie podiumplek hier. Dat dat dan niet lukt, is gewoon zonde.”

Spekglad Parcours
De omstandigheden op het parcours maakten het er niet makkelijker op. “Het was natuurlijk heel glad,” zei Vollering. “Misschien heb ik het daar laten liggen. Ik ging sommige bochten echt vierkant door omdat mijn achterwiel meermaals wegslipte. Dat gaat in je hoofd zitten.”

Positieve blik op de wegwedstrijd
Ondanks de teleurstelling kijkt Vollering met vertrouwen vooruit naar de olympische wegwedstrijd op 3 augustus. “Eigenlijk reed ik hele goede wattages,” vertelde Vollering. “Misschien was dit zelfs mijn beste tijdrit ooit, zeker omdat het zo’n vlak parcours is ben ik tevreden, want eigenlijk werkt dat in mijn nadeel.”

Foto: Instagram Demi Vollering