Scholier Piet Haket op weg naar Duckstad?

27 juli 2024
 

Bergschenhoek – Piet Haket, een dertienjaraige scholier van het Melanchthon Bergschenhoek, heeft samen met zijn zus Nadien de kans om zijn creatie te zien schitteren in de beroemde Donald Duck stripreeks. Hun personage, Greetje Gluur, een nieuwsgierige groene struisvogel, behoort tot de laatste vijf finalisten van een landelijke wedstrijd georganiseerd door Donald Duck Nederland.

Piet, die in Pijnacker-Nootdorp woont, is al jaren een grote fan van Donald Duck. Toen hij hoorde van de wedstrijd om een nieuwe buur voor Donald te verzinnen, deed hij meteen mee. Nadien tekende zijn ideeën uit, en zo ontstond Greetje Gluur, die graag bij het roddelblad Roddelflop wil werken.

Verhaal gaat verder onder de foto.

In juli bezocht Piet samen met zijn ouders de redactie van Donald Duck. De tekenaars van het tijdschrift pasten Greetje Gluur aan naar hun eigen stijl, met bijvoorbeeld handen voor de verrekijker. Piet hoopt dat Greetje Gluur wint.

De hoofdprijs is eeuwige roem en een uitstapje naar Disney Parijs. In september wordt de winnaar bekendgemaakt. Zal Greetje Gluur het nieuwe favoriete personage van Duckstad worden? Bekijk hieronder de reportage van het NOS Jeugdjournaal.

Foto: NOS Jeugdjournaal