Urban Sport & Art Event in Lansingerland

26 juli 2024
 

Op zondag 25 augustus organiseert Lansingerland Beweegt het Urban Sport & Art Event in Lansingerland. Dit unieke evenement, speciaal gericht op jongeren van 8 tot 23 jaar, biedt een dag vol sport, kunst en plezier. Van spannende workshops en wedstrijden tot uitdagende side events, er is voor ieder wat wils.

Workshops
De ochtend van het evenement staat in het teken van diverse gratis workshops. Jongeren kunnen kiezen uit activiteiten zoals freerunnen, een DJ workshop, bootcamp en skateboarden. Het volledige aanbod van workshops is te vinden op de website en in de SBG app. Deelname is gratis. Hoewel aanmelding verplicht is, is het niet noodzakelijk om dit voor het evenement te doen. Om echter een plekje te garanderen, is het verstandig om je alvast aan te melden.

Ouder Kind Workshops
Ook aan jongeren die wat extra aandacht nodig hebben, is gedacht. Samen met een ouder, verzorger of begeleider kunnen zij deelnemen aan speciale ouder-kind workshops. Dit maakt het mogelijk om op een inclusieve en gezellige manier deel te nemen aan de activiteiten.

Wedstrijden
In de middag en vroege avond vinden de wedstrijden plaats. Na een dag vol workshops en oefenen kunnen de deelnemers laten zien wat ze geleerd hebben. De wedstrijden zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden, waardoor iedereen mee kan doen. Meer informatie over de wedstrijden volgt begin augustus.

Side Event
Gedurende de hele dag zijn er diverse activiteiten te beleven op de evenementlocatie. Deelnemers kunnen kennismaken met Chase Tag – een intense sport waarbij spelers elkaar achtervolgen – en er zijn verschillende demonstraties. De side events en demonstraties zorgen ervoor dat het evenement leuk is voor alle leeftijden.

 

Foto: Gemeente Lansingerland